Vine vara, bine-mi pare!!!

Eu una cred sincer ca vremea a luat-o razna. Dupa o perioada lunga de depresii si de somnuri fragezinde, m-am trezit si eu la realitate si mi-am dat seama ca vara asta e departe mai ales ca nu prea am niciun ban in buzunar (strans pentru festivaluri) si datoriile curg in continuare. Dar vine vara bine-mi pare. Si cum zice cantecul: “in gradina am o floare” Doar ca eu o am in casa. Si aia e furata.

Despre floricica minune care s-a agatat de bratul prietenului meu cand plecam de la cineva din vizita ar trebui sa zic mai multe  insa nu prea e momentul, desi the short story e exact asa: ne-a placut o floare mult si cineva o chinuia si o lasa pe casa scarii sa doarma singura si ne-am gandit ca e prea trist ca o floare asa frumoasa sa nu aiba companie. Se spune ca florilor trebuie sa le canti ca sa se faca frumoase si sa-si deschida minunea, trebuie sa vorbesti cu ele.
Si cine mai vorbea cu floarea asta frumoasa daca ea statea pe casa scarii? Asa ca am adoptat-o si cred ca e fericita pentru ca arata bine. Plus ca motanul meu o tot gadila si o mangaie cu labuta.

Sa revenim la vara.... Imi amintesc cu drag cand stiam ca vine vara si ma bucuram enorm. Ma bucuram pentru ca venea vacanta maaaaare si mai ales pentru ca vacanta aia parea ca nu mai are final. Venea vacanta si umblam toata ziua de dimineata pana seara cu prietenii mei, cu caini din cartier, cu fete cu baieti, alergam, ne jucam, spalam pisici, ii ingrijeam si asa mai departe. NU imi faceam griji ca imi apar pistruii, nu imi faceam griji ca parul trebuie vopsit mai des, nu imi faceam griji nici macar ca trebuie sa ma epilez pentru ca atunci nu aveam par in zonele care acum sunt jenante cu par. Nu imi faceam griji de nimic, nici macar de haine. Adica aveam doua perechi de pantaloni lungi sau scurti nu conta, un maieu sau un tricou si gata. Daca pantalonii erau scurti era bine, daca pantalonii erau lungi la fel de bine, ii taiam, in scurtam le faceam eu ceva si rezolvam situatia.
Eh, acum problema sta altfel - vine vara, bine imi pare!
Vine vara, trebuie sa imi pregatesc artileria de haine, de rochite, la moda, pe care sa le schimb zilnic, trebuie sa fiu pregatita cu tot felul de creme, de solutii, care sa imi protejeze pielea si care sa ma ajute sa nu ma bronzez ca o tractorista umbland ca nebuna prin ploaia de soare. Trebuie sa am grija sa ma spal cu tot felul de chestii pe ten ca sa nu ma inunde cosurile sau mai stiu eu ce nebunii pentru ca am tenul al naibii de sensibil.

In plus, cand esti ditamai domnisoara pornita incet catre directia de femeie in toata firea, nu iti permiti sa porti aceeasi pereche de sandale toata vara ci trebuie sa ai cel putin cinci perechi de schimb. Si macar vreo 20 de rochii, ori de alte lucruri pe care sa le etalezi in vazul tuturor, si sa arati cat mai bine. Sa nu mai vorbim de mega investitia in parfumuri si tot felul de creme si geluri de dus, care sincer, te duc la saracie. Si daca nu ai macar un venit de 3000 de lei lunar atunci te-ai ars. Iar eu cred ca ma cam ard in vara asta. Dar cine stie, incercam noi vremuri, ne adaptam dupa situatie si ii dam curs vietii.

Deci vine vara, bine-mi pare, n-am parale-n buzunare si in casa-mi creste o floare.
Dar viata merge inainte, fara vatamari prea mari sau pre mici si ne invata crestem tot mai mult, sa ne mulam dupa contextele in care vrem nu vrem trebuie sa ne facem o incadrare mai mult sau mai putin justa.
Eh, cu pistruii o rezolv eu, prietenul meu zice ca-s sexi, cu cosurile slava domnului ca nu prea mai am probleme, dar ramane de rezolvat partea aia cu moda care se schimba de la an la an si mi se pare tare nedrept!