Folosirea celulelor solare fotovoltaice

Atunci cand vorbim de celule solare fotovoltaice, ne gandim in primul rand la curent electric, desigur, deoarece ele fac parte din panourile solare fotovoltaice asa cum si numele o spune si ajuta la crearea de energie electrica in interiorul locuintelor sau al fabricilor, uzinelor si asa mai departe.

Fabricarea de panouri solare fotovoltaice se va face mereu incepand cu partea care urmeaza sa fie activa la Soare. Procesul este unul destul de complex, insa prea putin relevant pentru utilizatorii casnici, poate numai pentru cei care sunt mai curiosi din fire. In prima faza cand se incepe realizarea de panouri solare avem in vedere celule solare fotovoltaice. Astfel se pregateste un geam de marimea dorita, acesta fiind necesar extrem de curat. Pe geamul ales, curatat in prealabil se va aseza un strat de folie care sa contina etilen vinil acetat. Acesta poarta numele de EVA prescurtat si el trebuie sa fie adaptat la tipul celulelor solare ce urmeaza a fi utilizate. Procesul este unul riguros, iar pe internet puteti gasi informatii pentru construirea unor panouri solare fotovoltaice si despre cum puteti folosi celule solare fotovoltaice in beneficiul dvs. Exista mai multe tipuri de panouri, iar aici amintim: panouri laminate sticla - sticla, panouri concentrator, panouri sticla - sticla care utilizeaza rasini aplicate prin turnare, dar si panouri cu strat subtire care au suprafete de sticla ori suprafete aplicate asemeni unei folii flexibile.

Cu siguranta ca este mult mai simplu sa achizitionati un panou solar decat sa realizati unul, asta in cazul in care nu sunteti un specialist si aceasta va este meseria, dar avand in vedere ca preturile sunt din ce in ce mai mici, puteti apela la firme specializate pentru a va oferi cele mai bune servicii.  In ciuda faptului ca un panou ar trebui sa reziste de la 20 de ani pana la 40 de ani, se pare ca totusi au fost adunate si vor fi in continuare foarte multe deseuri, dar partea buna este ca acestea pot fi reciclate.