Unde ne cazam la mare?

Cand incepi sa numeri zilele pana la concediu, cu siguranta te gandesti unde sa te cazezi daca ai ales sa vii la mare. Sa fie o cazare nu prea departe de plaja, sa fie in statiunea preferata, sa nu coste foarte mult, si sa-ti ofere conditiile de care ai nevoie sa te bucuri pe deplin de concediu. Cei care nu vor sa riste prea mult, aleg sa se cazeze acolo unde au mai fost cazati si in anii precedenti, de altfel poate acesta este cea mai buna strategie pentru a nu avea surprize neplacute, si a compromite putinele zile de relaxare.

Daca alegeti sa apelati la serviciile unei agentii de turism, trebue sa aveti in vedere credibilitatea acesteia, daca are o reputatie pozitiva, si sa nu va lasati pacaliti de preturile foarte mici, acestea pot ascunde unele probleme legate de unitatile unde ve-ti fi cazat. De asemenea incercati sa evitati agentiile de turism ce activeaza exclusiv pe internet, si nu au puncte de lucru in marile orase, acestea pot fi la inceput de activitate si nu pot fi considerate de incredere. Ce trebuie sa stiti legat de clasificarea unitatilor de cazare, hotelurile sun clasificate in stele, acestea reprezinra anumite dotari si servicii obligatorii pe care trebuie sa le regasiti in cadrul unitatii turistice.

La un hotel de 3 stele: camere cu baie proprie, TV, telefon si aer conditionat. Serviciul de curatenie este prestat zilnic, iar lenjeria de pat si prosoapelor sunt schimbate in fiecare zi. Oaspetii hotelului beneficiaza de parcare pazita, sali de asteptare, restaurante si spalatorii. Pensiunile turistice sunt clasificate in margarete, ,cu toate acestea daca sunt situate in zone urbane aceste sunt clasificate tot in stele precum hotelurile. O pensiune de 2 margarete trebuie sa insumeze un anumit punctaj ce este calculat de un reprezentat al ministerul turismului, acesta are in vedere aspecte ce tin atat de dotarile camerelor cat si dotarile generale din gospodarie.

Din punct de vedere a preferintelor turistilor, statisticile oferite de google arata ca cei mai folositi temeni de cautare pe internet in anul 2013 au fost cazare costinesti urmat de cazare eforie nord, acest lucru indica faptul ca cei mai multi turisti au ales internetul ca mijloc de rezervare pentru cele doua statiuni, lucru previzibil prin prisma faptului ca cele doua statiuni au cea mai mare pondere de pensiuni sau vile ce activeaza in regim de pensiune particulara sau intreprindere individuala.