Cum ar fi daca…

Nu-mi sta in fire sa fiu optimist. Din contra. Sunt poate cel mai pesimist om pe care l-ai putea intalni. Insa ma tratez. Cu imaginatie multa si cu un pic de umor, pentru ca, nu-i asa, orice zambet te mai scoate din monotonie si te poarta, chiar si pentru o secunda, undeva, departe… sau aproape. Doar tu stii. Imaginatia asta e ca un pantof: il poti proba, insa foarte greu gasesti formula perfecta care sa-ti „vina” si sa te ajute sa „mergi”.

Trebuie rodata, trebuie sa faci cativa „pasi”. Cu cati mai multi pasi cu atat mai multe sanse sa iti intre in reflex si sa iti vina „manusa”. Dar imaginatia, pentru a o folosi la putere maxima, trebuie sa fie ajutata, exact ca in chimie, unde adaugi un catalizator intr-o reactie ca sa obtii rezultatul dorit. Aici intervine umorul, care e, ai ghicit, catalizatorul. Ce face el? E simplu, te ajuta sa gasesti mai usor conexiunile-minune care sa duca la aparitia acelui beculet sclipitor intr-o situatie poate fara iesire. Umorul si imaginatia ar trebui sa fie armele oricarui individ care vrea sa faca ceva in viata. Imaginatia te duce pe cai mai putin batatorite la destinatie, in vreme ce umorul iti netezeste drumul, care, de multe ori, e plin de gropi si obstacole.
Si daca asa stau treburile, n-ar fi frumos sa va puneti la incercare cele doua „arme” sa vedeti daca va ajuta intr-adevar sau ce ati citit mai sus e doar asa, ceva ce numai in povesti poti intalni? Eu o fac zilnic si asta ma ajuta enorm. Iata mai jos un model pe care-l puteti exersa pentru a va testa cele doua „must have”-uri ale oricarui invingator.

E vorba de un joc unde imaginatia si umorul isi spun cuvantul. Eu ii voi spune jocul „Cum ar fi daca…”. Sa incepem dara, asa, catinel-catinel:
Cum ar fi daca… politicienii nu ar mai putea minti. Desigur, e o utopie; orice politician trebuie sa minta ca doar ii e foame-de unde si expresia „mananci gogosi”.
Cum ar fi daca… ne-am trezi intr-o dimineata inconjurati doar de electronice cu touch. Primul lucru pe care il face orice om dimineata este mersul la baie. Dar hartia igienica lipseste, apa e oprita. Ce faci? Sotia iti da solutia: iti arunca un telefon cu touch pe care e desenata o hartie igienica…
Cum ar fi daca... copiii nostri ar avea ore de sexologie inca din clasele primare. Imediat cum isi da ghiozdanul jos, micutul tau te-ar intreba: „Auzi, mami, nu-i asa ca aseara, cu tata, tu ai facut trante si l-ai tinut de maini bine sa nu cada din pat?”.
Cum ar fi daca… studentii ar invata in loc sa cheltuie banii parintilor in cluburi si prin camine. Ar vrea parintii sa fie asa. Dar daca s-ar intampla, n-am mai avea loc in tara de atatia ingineri, chimisti, jurnalisti, economisti, avocati… Asa ca e mai bine mai aerisit. Sa se duca toti peste hotare ca tarile sunt destul de mari.

Va urma.