Google, asa cum nu l-ati cunoscut pana acum

Cautam, si cautam, si cautam pe Google. Folosim Gmail, vorbim pe Gtalk, socializam pe Google+, navigam pe Internet cu ajutorul Google Chrome. Gigantul Google ne pune la dispozitie cam tot ce ne-am dori pentru o experienta online cat mai usoara si mai intuitiva. Credem ca stim totul despre el, insa ne inselam. O companie care isi propune sa iasa din tipare, neconventionala, Google a avut de-a lungul timpului mai multe „secrete” mai putin stiute de utilizatori. Sa descoperim si noi doar cateva dintre cele mai amuzante si interesante astfel de „secrete.
1. Primul „Doodle” a aparut in 1998, cand Brin si Page si-au luat un weekend liber pentru a merge la Festivalul „Burning Man” din Nevada. Asa ca au facut „Burning Man Doodle” pentru a-i notifica pe utilizatori ca nu pot repara erorile tehnice.
2. Primul tweet postat de Google a fost in februarie 2009 si continea un lung sir de 1 si 0, un cod binar specific Internetului, care „tradusa” insemna „Ma simt norocos” („I’m feeling lucky”). Interesant de stiut si ca traficul s-a dublat dupa introducerea functiei „Did you mean”.
3. Google este „dog-friendly”. Asta inseamna ca patrupedele au acces in Googleplex iar dragul de catei este parte din cultura organizationala a Google. Nu acelasi lucru se poate spune despre pisici. Google spune clar ca pisicile sunt stresante iar compania este una „canina”.
4. Primul „company snack” comandat de Google au fost pungi de jeleuri colorate numite „Swedish Fish”.
5. Logo-ul Google de pe homepage-ul motorului de cautare nu era centrat pana in 31 martie 2001. Pana atunci, logo-ul era amplasat undeva in partea stanga a ecranului.
6. Google are un dinozaur propriu al companiei. Este un schelet de T-Rex botezat „Stan”.
7. Numele „Google” a fost ales din greseala. Echipa care a gandit Google a scris gresit cuvantul „googol” care se refera la numarul 1 urmat de 100 de 0 si intruchipa ideea de stocare masiva de informatie.