Cum te ajuta un agent imobiliar in vanzarea proprietatii

Mediile online si presa de profil sunt pline de anunturi imobiliare de la particulari si de la agentii imobiliare, fiecare dintre acestia fiind dornici sa gaseasca cat mai repede clienti. Cu toate acestea, in cazul in care se doreste vanzarea unei proprietati pe cont propriu, trebuie luat in calcul si faptul ca acest lucru poate dura foarte mult fara interventia unui agent imobiliar cu experienta.

De ce sa apelezi la un agent imobiliar

Piata imobiliara a cunoscut in ultimii ani un declin serios, vanzarea unei proprietati la momentul actual fiind destul de dificila, mai ales la un pret care sa multumeasca vanzatorul. Agentii imobiliari ramasi in acest domeniu grav afectat de criza financiara sunt numai cei care au dat dovada de profesionalism si care au putut sa se selecteze din numarul mare de neprofesionisti, apelarea la serviciile acestora oferind cateva avantaje:
1. Stabilirea pretului real al proprietatii - stabilirea unui pret care sa reflecte oferta in cerintele pietei este foarte importanta pentru incheierea rapida a tranzactiei. Daca o proprietate prea scumpa va sta la vanzare timp indelungat, una prea ieftina va ridica suspiciuni pentru potentialii clienti, de aceea, un agent imobiliar experimentat va putea stabili un pret care sa permita negocierea si obtinerea unui pret rezonabil atat pentru vanzator cat si pentru cumparator.
2. Promovarea imobilului de vanzare - proprietatea poate fi promovata in regim propriu prin intermediul site-urilor cu anunturi imobiliare de la particulari, dar acest lucru nu este la fel de eficient ca promovarea facuta de catre un agent imobiliar. Experienta acestuia il va ajuta sa stie exact unde sa promoveze oferta astfel incat sa atinga publicul tinta intr-un timp cat mai scurt.
3. Numar mai mare de clienti - apelarea la un agent imobiliar implica in mod automat accesul la o baza de date complexa pe care cele mai multe agentii imobiliare o detin. Aceste agentii au un numar mare de potentiali clienti care asteapa oferta potrivita, de aceea este recomandat sa se apeleze la serviciile lor.
4. Asistenta la negociere - conditiile de pe piata imobiliara din acest moment sunt extrem de dificile pentru un negociator novice, apelarea la serviciile unui agent imobiliar cu experienta este indicata pentru orice proprietar care doreste sa isi vanda locuinta. Acesta poate sti din experienta pana unde se poate duce cu negocierea fara sa piarda clientul chiar daca s-a atins pretul de vanzare stabilit, obtinerea unui pret cat mai bun pentru vanzator reflectandu-se si in comisionul primit de catre agent.