Sfarsitul lumii si propovaduitorii lui

Am auzit de atatea ori ca vine sfarsitul lumii incat am si uitat de cate ori am murit. Eu nu stiu zau, oamenilor le place sase agite. Eu nu cred ca va veni vreodata sfarsitul lumii atat timp cat Soarele inca sta pe cer, si nu cred ca noi cei din secolul asta il vom apuca.

Finalul tragic al planetei Pamant nu se va masura asa cum zic ei, nu va putea sa fie preconizat si chiar nu cred ca un om cu capacitati mai stiu eu cat de paranormale, poate sa ne zica cand vom muri. Eu cred ca vom avea un final insa acest lucru il va putea prezice numai un om de stiinta sau mai multi cercetatori caci la urma urmei nu poti decat sa faci calcule, estimari si sa vezi cat mai duce in spate biata mama Terra.

Asa ca, de fiecare data cand aud ca e finalul lumii ma umfla rasul si imi vine sa imi mai trag cate-o palma ca asa e de tragic. Oamenii nu stiu ce sa mai scoata ca sa bage spaima in populatie. In ultimul timp, in Galati s-a zis ca vine sfarsitul lumii de la cutremure, ca tot atat de mult au fost incat nimeni nu va supravietui in momentul in care se va porni cutremurul cel mare. Dar va fi sfarsitul lumii din Galati sau ceva de genu, in nici un caz cel al omenirii, al intregului Univers.

Totusi stau si ma gandesc de ce oamenii ar vrea sa fie speriati si sa de ce ar vrea sa sperie, ce e cu toata propovaduirea asta si de ce dorim sa bagam spaima in oameni si sa le agitam vietile? Cand si asa viata e urata tare si sunt multe lipsuri?!