Conceptul de web design

Existenta pe internet este o componenta fara de care astazi, in lumea tehnologiei in continua evolutie, ar fi greu sa ne imaginam ca o afacere ar putea supravietui. Expunerea deosebita si fara precedent pe care o ofera internetul face absolut necesar ca un plan de promovare online sa cuprinda si crearea unui site web. 

Crearea unui site nu este la indemana oricui si in general se recomanda apelarea la servicii profesioniste de web design, care sa creeze site-uri profesioniste, care sa arate si sa functioneze bine, astfel incat sa atraga atentia si sa satisfaca nevoia de informare a celor care acceseaza site-ul. Sigur ca exceptam aici cele cateva platforme gratuite unde se pot crea si intr-o oarecare masura pot fi gazduite bloguri fara ca utilizatorii sa trebuiasca sa plateasca, pentru ca aspectul final si functionalitatea acestora nu are nimic in comun cu un site gandit si conceput de la zero si pentru care orice firma de web design depune un efort considerabil. In primul rand, atunci cand vorbim despre un site, ceea ce conteaza foarte mult este impactul vizual: prima imagine cu care un utilizator de internet ramane, cea care ii capteaza atentia si care il va face sa vrea sa ramana in continuare pe site sau, si mai bine, sa revina si alta data. De asemenea, de partea estetica tine si logo-ul si brandul si identitatea vizuala a unui site, fie ca este vorba depsre o afacere sau despre un blog sau site personal. In principiu, atunci cand vorbesc despre web design majoritatea oamenilor se refera doar la aspectul estetic. 

Insa nu numai asta inseamna web design. Web design inseamna, crearea in sine a site-ului, alcatuirea unei structuri, “popularea” site-ului cu continut - texte, imagini etc, iar mai nou daca incercam sa descoperim care sunt serviciile oferite de o firma web design Bucuresti, de pilda, vom afla ca pachetele unei astfel de firme cuprind de asemenea, si partea de optimizare pentru motoarele de cautare ca si promovarea site-ului.