Ulei de nuca + presat la rece = 100% sanatate

Produsele presate la rece sunt apreciate pentru faptul ca sunt naturale, pentru ca nu folosesc procedee chimice de productie si de rafinare si pentru ca reprezinta un concept relativ nou in alimentatie. De cealalta parte, uleiul de nuca are numeroase beneficii pentru sanatate, recunoscute de specialisti la nivel mondial. Ce poate sa insemne alaturarea celor doi termeni, altceva decat foarte multa sanatate pentru organismul nostru? Ecuatia matematica din titlu rezuma foarte succint acest lucru.

Specialistii in alimentatie sustin faptul ca beneficiile pentru sanatate ale uleiului de nuca au fost remarcate inca din anul 1931. Acesta a fost momentul in care s-a descoperit faptul ca nuca are un aport bogat de vitamina C, iar mai tarziu s-a descoperit si prezenta unor compusi precum seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier si calciu. Mai mult decat atat, uleiul de nuca este bogat si in vitaminele B1, B2, B3, E, precum si in acizi grasi omega 3.

Despre uleiurile presate la rece se poate spune ca sunt uleiuri nerafinate chimic, produse prin presarea mecanica a semintelor. Cele mai cunoscute tipuri de ulei presat la rece sunt: de canepa, floarea-soarelui, masline, susan sau migdale. Aceste tipuri de uleiuri presate la rece sunt bogate in acizi grasi polinesaturati, antioxidanti, vitamine si minerale. Atat medicii, cat si nutritionistii recomanda dietele in care se folosesc uleiurile presate la rece deoarece acestea au actiuni complexe si benefice asupra organismului.

Daca ne referim la un ulei de nuca presat la rece trebuie sa mentionam ca, in general, perioada sa de valabilitate este maxim un an. Uleiul de nuca presat la rece, disponibil si pe site-ul www.bioportal.ro, este o sursa extrem de bogata in antioxidanti. Acest antioxidanti au rol in eliminarea toxinelor, ajuta circulatia sangelui, reduce riscul aparitiei bolilor cardiace, regleaza nivelul hormonal si are si efecte antiimbatranire.