Trusa de machiaj in vacanta

Vacanta inseamna pentru multe dintre noi renuntarea la machiajul excesiv al fetei si al ochilor si bucuria de a purta o nuanta de bronz care ne pune in evidenta trasaturile. Insa vacanta aduce cu ea si seri de plimbare, de distractie, petreceri, cluburi, restaurant, intalniri cu prietenii si poate nu ar fi rau sa ne dotam trusa de cosmetice de vacanta si cu cateva produse de makeup care ne vor face sa aratam chic si sa fim stralucitoare.

In ceea ce priveste baza de machiaj, evident ca ar fi greu si inutil chiar, sa ne cumparam cate o nuanta de fond de ten adecvat fiecarei nuante pe care o va lua tenul nostru dupa expunerea la soare. De aceea eu mizez pe creme cu pigment, dar si cu textura hidratanta, cu putere mica de acoperire. De asemenea, poate nu ar strica un blush din gama de produse bronzante (exista nenumarate variante in magazine). Iar pentru finalul vacantei ar fi bine sa ne imbogatim trusa de make up cu o pudra pulbere bronzanta, lejera, pe care sa o aplicam pe intreaga fata, pentru o uniformizare a nuantei tenului. In plus, tot pentru rasfatarea tenului, propun pentru noapte – dupa demachiere – o crema hidratanta cu un continut redus de autobronzant, care va evidentia nuanta bronzului pana a doua zi.
Pentru machiajul ochilor, eu optez pentru un produs complex de la Guerlain, de care nu ma despart de ceva timp (Terracotta Duo Matte and Shine), care accentueaza nuanta bronzului si pune in evidenta ochii. Chiar si fara acest produs, recomand pentru vara nuante cat mai apropiate de cele naturale de bronz pentru machiajul ochilor (auriu, oranj, maro), si poate sa evitam combinatiile de bleu, albastru, roz, alb.

Pentru buze, cel mai indicat este un gloss cu factor de protectie ridicat, sau chiar un gloss cu putere de tratament, atat de necesar dupa expunerea la soare de peste zi. Atat pentru zi, la plaja, cat si pentru seara, as opta pentru vacanta pentru un gloss cu efect de intensificare a volumului.