Instantul de apa calda

Oricat ar fi de greu de crezut, in Bucurestiul anului 2014, inca se mai fac revizii RADET, vara, care au ca principal efect oprirea apei calde. La 40 de grade celsius afara, e greu de crezut ca cineva ar putea sari peste dusurile zilnice, in asteptarea incheierii reviziei... Iata de ce, una dintre cele mai bune investitii pentru perioada reviziei de vara, dar si pentru alte situatii de urgenta care ne lasa fara apa calda atunci cand ne e lumea mai draga, sunt instanturile de apa calda.

Instanturile de apa calda functioneaza fie pe baza de energie electrica, fie cu gaz natural, fie cu butelie GPL. La preturi pornind de la 540 Ron la Centraleieftine.ro cei interesati pot gasi toate aceste variante de instant apa calda, cu preturile si capacitatile aferente, dar si cu specificatiile lor tehnice. Avantajul lor fata de un boiler este acela ca incalzesc apa mult mai repede, nu necesita spatiu foarte mare pentru instalare, putand fi amplasate foarte aproape de robinet. In plus, ele pornesc decat atunci cand avem nevoie de apa calda si reduc astfel consumul de energie electrica cu aproape 30%. La capitolul dezavantaje ale instanturilor de apa trecem presiunea scazuta a apei, dar si faptul ca daca ne dorim sa achizitionam un incalzitor de apa instant cu o capacitate mai mare de 5 kw va trebui sa avem un circuit electric separat, dar si bransament trifazic, ceea ce in cazul unui apartament de bloc va fi imposibil.

Asadar, fie optam pentru un instant de apa calda de maximum 5 Kw si ne adaptam debitului scazut, fie gasim o varianta  de “cazare” a unui boiler mult mai mare ca dimensiuni, fie optam pentru o central termica proprie, pentru maximum de autonomie, atat din punct de vedere al producerii apei calde cat si al eficientei consumului.