Cele mai placute joburi din lume… (II)

Hardy Wallace a castigat un job interesant: el s-a deplasat in Carolina de nord, unde, zilnic, a asistat la toate etapele care preced aparitia unui vin de calitate, despre care a scris pe o retea de siteuri. Pentru toata aceasta experienta gratuita Hardy a fost platit cu 10.000 de dolari pe luna, timp de sase luni. Tot in sarcina lui revenea si update-ul conturilor de Facebook si Twitter cu stream-uri live ale proceselor premergatoare aparitiei vinului. Aplicarea pentru acest job a fost foarte simpla: Hardy a pus pe YouTube o inregistrare cu el explicand de ce isi doreste acest job si a asteptat.

Pustiul de doar 12 ani Harry Willsher se poate lauda si el cu un job cel putin ciudat dar foarte… placut. El este tester intr-o fabrica de bomboane si dulciuri. Harry si-a obtinut slujba descriind foarte detaliat gustul si mirosul bomboanelor favorite. S-a ajuns pana intr-acolo incat baietelul a primit si carduri cadou, bonuri speciale de masa si pentru cumparaturi, totul pentru ca e „degustator-sef”.
Tot testeri cauta si Durex, cel mai mare producator de prezervative. Primii 200 de aplicanti primeau si un bonus de 1000 de dolari, iar cei selectati primeau prezervative de 60 de dolari, drept recompensa. De un tester aveau nevoie si producatorii jocului World of Warcraft, care cautau un pasionat de jocuri care sa stea ore intregi si sa se joace.

Insa cel mai dragut job este urmatorul: un baietel foarte ambitios de doar sase ani ajuns sa fie „directorul distractiei” National Railway Museum din York. Cum a ajuns in acest post? Eh, va vine sa credeti sau nu, el a aplicat pentru a-l inlocui pe seful muzeului ajuns la pensie, Andrew Scott. Sam Pointon, simpaticul baietel, i-a trimis o scrisoare directorului, cerand sa vina la un interviu pentru postul ce urma sa devina vacant… In scrisoare, Sam scria: „Am doar sase ani dar cred ca pot sa fac fata unui astfel de job. Am un trenulet electric cam stricat acasa. Sunt bun la conducerea lui. Chiar pot controla doua trenuri deodata”, marturisea micutul. Impresionati de povestioara lui, echipa de la muzeu l-a angajat pe postul de „directorul distractiei” si l-au consultat in privinta unei cat mai bune transformari a muzeului intr-un spatiu distractiv pentru micuti, numai bun de stat in el o zi intreaga…