Ce uram partenerului sau partenerei?

Sa vorbim mai intai din perspectiva barbatului. Multi parteneri reproseaza partenerelor ca nu trec direct la subiect. Cand iubita ii spune iubitului cate in luna si in stele despre cate de misto sunt culorile si cat de bine i-ar sta fusta acum, dupa ce a slabit cinci kilograme, el se gandeste: „ce mama naibii vrea? Iar o fi vazut o rochita la magazinul ala din centru…”. Barbatii spun verde-n fata. Vorbesc „direct”, nu o iau pe dupa visin, stiu ce spun, sunt siguri pe ei-au un inceput, o concluzie si sunt concisi. Da, dar cand vorbesc, femeile aud tot, dat tot in jurul lor, barbatii, ba. Asta e rezultatul diferentelor dintre creierul masculin si cel feminin.

Femeile pot vorbi toate in acelasi timp, barbatii nu. Tot femeile sunt cicalitoare de nu se poate-repeta aceeasi chestie de nspe mii de ori pana barbatul se prinde sau face ce vrea femeia. (solutia-stabileste un deadline). In fine, femeile au un bai: shopping-ul. Daca barbatii cauta intai pe Internet, se documenteaza si apoi merg la cumparaturi, pentru femei, cumparaturile sunt egale cu o zi intreaga libera, sa faca „shopping”.

Acum, sa vedem ce spun doamnele si domnisoarele despre barbati… Mai toti barbatii trebuie sa aiba solutii la orice. „Ti-am spus eu ca…”, asa incepe totul. Femeile nu vorbesc despre probleme ca sa atraga atentia barbatilor, ci pentru a se elibera… de stres. Barbatii schimba canalul in timpul reclamelor tv, femeile nu. Barbatii mor dupa meciuri si filme de actiune, femeile adora telenovela, amantele descoperite si alte minuni de prin lumea spaniola. Pentru barbati, butonatul telecomenzii e un mod de destresare. Barbatii nu vor intreba niciodata de directii pentru a ajunge la un anumit obiectiv. Femeile da, au nevoie de indicatii pretioase pentru a se ghida prin noianul de indicatoare, sosele, oameni etc. Barbatii nu vorbesc despre detalii intime de teama sa nu se simta cumva „cu garda jos”, sa nu afle prietenii ce „performante” bune sau rele au in pat. Femeile insa vorbesc deschis despre intimitate, insa barbatii fac glume prostesti oricand au ocazia pe subiecte intime. Si nu in ultimul rand, barbatii nu asculta-nu e vina lor, e creierul lor de vina-pot face un singur lucru odata…