Traim in viteza, suferim in tacere

Traim in secolul vitezei. Este un privilegiu sau o consecinta pe care trebuie sa o suportam pentru ca tehnologia evolueaza in fiecare zi? Traim pe fuga, iubim in graba, vorbim repede, uitam sa traim simplu.

Aud deseori expresia ,,Ma grabesc, n-am timp.”. Nu ne mai ajunge timpul pentru a face tot ceea ce ne propunem si parca o zi nu mai are 24 de ore. Suntem nevoiti sa actionam cat mai rapid, sa gandim pragmatic, sa luam decizii spontane si rapide. Alergam in fiecare zi printre sutele de griji si de ganduri. Avem nevoie de o viteza cat mai mare ca sa putem tine pasul cu societate in care traim. Asemenea unei masini, unui BMW de exemplu, suntem setati sa atingem viteza pe care ne-o dorim intr-un timp cat mai scurt.
 
Cu siguranta fiecare dintre noi a vazut la televizor cel putin o campanie sau un spot publicitar despre efectele vitezei, despre pericolele la care ne supunem atunci cand ne lasam dominati de aceasta. Viteza in sine nu ucide, din contra, e recomandata in lumea in care traim. Viteza excesiva ucide. Viteza neadaptata ucide. Viteza necontrolata ucide. Daca oamenii ar fi mai moderati, mai responsabili, numarul accidentelor care sunt provocate din cauza vitezei ar scadea considerabil.
 
Omul este cea mai fragila fiinta de pe pamant. Va imaginati ce este in sufletul unei mame care si-a pierdut copilul din cauza unui sofer neglijent care a abuzat de viteza? Puteti urmari un videoclip emotionant si miscator aici. Va garantez ca va veti schimba opinia despre ceea ce inseamna viteza.
 
Eu sustin condusul in siguranta. Nu e suficient faptul ca masina prezinta mai multe sisteme de protectie, si noi trebuie sa fim precauti, atenti si cerebrali. Conduceti cu atentie si inainte sa faceti vreun lucru necugetat, ganditi-va la repercusiunile care vor exista. Viata este mult mai importanta decat timpul. Incercati sa va insusiti acest lucru. Mai presus de asta, viata este o calatorie ce are sens unic.
 
Pretuiti-va viata. Viteza este un element definitoriu al acestui secol, fara doar si poate, dar viata ta este mult mai semnificativa. Incercati sa folositi viteza intr-un mod productiv si realist. Nu abuzati de ea. Legea este mult prea blanda cu cei care sufera de asa-zisa ,,boala a vitezei”. De ce nu puteam aplica si noi niste pedepse adevarate, asa cum merita cei care iau viata altcuiva prin simplu fapt ca au apasat prea tare pe pedala de acceleratie?
 
Va propun sa va opriti asupra acestei teme si sa va ganditi mai bine la ceea ce am spus mai sus. Avem si rugamintea de a incerca sa fiti mai linistiti, mai intelegatori in trafic si mai calmi. Viata are prioritate.