Cand sa iti cumperi hainele pentru sarcina

Nu exista o regula clar stablita legat de perioada cand trebuie ca fiecare femeie sa isi achizitioneze hainele pentru perioada sarcinii. Mai ales ca pentru unele dintre acestea este extrem de simplu de jonglat prin garderoba veche, fara sa faca investitii noi in haine gravide, si ma refer aici la cele care au norocul sa nasca la finele verii sau chiar toamna, si atunci nu au nevoie de prea mute haine. 

Este foarte usor sa apelezi la vechile fuste sau rochite maxi, care imbraca foarte bine, la fel ca si la rochitele cu talie inalta sau cu talie tip empire, tinute ideale in sarcina. Ce ne facem insa daca nastem primavara si atunci va trebui sa trecem prin iarna cu burtica mare? Abia acum apare necesitatea de a face un shopping cat de sumar pentru perioada sarcinii, pentru ca e drept ca nimanui nu-i place sa investeasca major in tinute pe care nu le va mai putea purta decat maximum 4 luni… Tocmai de aceea, in functie de schimbarile din corpul fiecarei femei este ideal ca sesiunea de shopping de sarcina sa aiba loc undeva intre luna a treia sau a patra, cand abdomenul incepe sa se contureze, si maximum luna a cincea. Atentie la pantalonii pentru sarcina, pe care va trebui sa ii alegem mai mari, astfel incat sa fie potriviti si in luna a 9-a, atunci cand intregul bazin al femeii se modifica. Asadar, daca in luna a 3-a porti marimea 36, alege un 38 (sau daca ai tendinte de ingrasare chiar si un 40 pe care sa il tii pentru zile negre), astfel incat sa ii poti purta si mai tarziu. 

Ia in calcul ca de multe ori in perioada sarcinii vei fi balonata si vei avea abdomenul tare, asa ca opteaza pentru pantaloni cu brauri cat mai elastice peste abdomen. Mergi la cumparaturi la pranz, astfel incat sa eviti si greturile de dimineata, cand numai de shopping nu vei avea chef, dar si oboseala picioarelor, care apare seara.