Cum sa avem vacanta visata

Cu totii visam la vacanta ideala. Multi dintre noi strangem bani chiar si cu un an inainte  pentru concediul perfect. Ne pregatim din timp bagajele, aparatul foto, insa inainte de a pleca in concediu, ar trebui sa tinem cont de anumite lucruri care ne vor garanta va vom avea vacanta la care visam. In primul rand trebuie sa ne gandim la locul in care dorim sa ne petrecem vacanta. Trebuie sa punem pe hartie locatiile in care ne dorim sa plecam iar apoi sa incepem sa cautam cat mai multe informatii legate de ele, de locurile de cazare, preturile practicate de hoteluri, impresii ale altor persoane care au fost acolo. E bine sa fim foarte bine informati, mai ales in cazul in care alegem sa plecam intr-o vacanta early-booking sau last-minute, deoarece sunt multe capcane in care putem cadea si sa ne trezim apoi ca ni se ofera cu totul alte lucruri decat acelea pentru care am platit.
 
Mai departe, dupa ce am ales locatia, este bine sa ne interesam despre locurile dimprejur care poti fi vizitatea, de misloacele de transport, sa vedem poze, sa ne interesam de preturi. Putem apela chiar la prieteni sau cunostinte care au fost acolo si ne pot fi de folos cu ceva informatii. Totodata, daca alegem o locatie cu mult soare, e musai sa ne luam niste creme de protectie, ca sa prevenim eventualele probleme cauzate de soare. Este bine ca atunci cand plecam intr-o vacanta sa ne facem si un set de analize inainte, pentru a preveni eventualele neplaceri ce poat aparea. Daca am suferit o interventie chirurgicala cu putin timp inainte de plecare, este de preferat sa intrebam medicul despre conditiile in care putem pleca. De asemenea, ar fi bine sa ne interesam daca sunt necesare anumite vaccine in locatia in care ajungem, si totodata sa nu uitam, oriunde am merge, de asigurarea de sanatate , atat de necesara daca vom calatori in afara tarii.
 
Pentru persoanele care au rau de mers, sau de inaltime, e bine sa aiba cateva remedii la indemana. Datorita schimbarilor de mediu, a apei si a modului de alimentatia, multi dintre turisti se confrunta cu diaree sau constipatie, deaceea hidratarea, o dieta echilibrata si medicamentele specifice sunt foarte importante. Sa nu uitam sa avem mereu in geanta o harta a locului in care ne aflam, iar in cazul in ne-am ratacit sa ne adresam celui mai apropiat politist pe care il intalnim.
 
Oriunde am pleca, regulile de mai sus e bine sa le respectam daca ne dorim sa ne intoarcem cu zambetul pe buze si cu amintiri de neuitat. Sa nu uitam sa lasam grijile casa, sa ne relaxam, sa luam cateva carti cu noi, pentru momentele in care stam sa ne bronzam, pentru a ne intoarce acasa cu bateriile incarcate si fruntile descretite. Vacanta placuta!