Primavara, anotimpul meu preferat

Primavara este un anotimp atat de frumos, pentru ca dupa un timp mohorat si rece, razele soarelui ne incalzesc trupurile, inimile si ne inveselesc clipele. Nu neg faptul ca si iarna are particularitatile ei, fiind un anotimp frumos. Totusi, din punctul de vedere al uneia care uraste frigul, nimic nu se compara cu primavara. Atunci parca totul renaste, pamantul este acoperit de frumuseti, care rasar pe camp, dar si in gradinile noastre.

In piata, pe tarabe, la metrou sau chiar la colt de strada, vanzatori ambunlanti ne ademenesc cu ghiocei si tot felul de flori care rasar chiar in prima luna din acest anotimp frumos. Primavara aduce caldura, iar insectele se dezmortesc din frig si ies la suprafata. Totodata, aduce bucurie chiar de la inceput, datorita sarbatorilor. Pe 1 martie ne bucuram de martisor, venirea primaverii, in timp ce pe 8 martie sarbatorim ziua femeii si a mamei. Aceste sarbatori aduc pe fetele noastre zambete pentru ca, in special, in aceaste zile apreciem mai mult ceea ce avem langa noi.
Datorita acestui aspect, femeile se simt foarte bine in aceasta luna, cand sunt sarbatorite, dar se bucura ca, acum pot primi mai multe flori. De asemenea, aerul primaverii este atat de placut… este un aer revigorant, care iti da energie. Te face parca sa te purifici. Primavara este anotimpul meu preferat!