Adevaratele origini ale celor mai apreciate feluri de mancare servite in restaurante

Multe restaurante Bucuresti servesc mancare si bauture cu un anumit specific, cum ar fi chinezesc, mexican ori romanesc. Insa putini clienti dintre cei care le trec pragul stiu care sunt adevaratele origini ale mancarurilor pe care le savureaza in oras in mod frecvent.

Pizza italiana nu este tocmai italiana. In majoritatea restaurantelor din Bucuresti se serveste pizza in stil american, care este mult mai bogata decat cea facuta in Italia. In mod traditional italienii folosesc cateva felii de rosii proaspete, verdeturi, un pic de ulei de masline si mozzarela pentru toppingul de pizza.

Un alt fel de mancare popular in multe restaurante Bucuresti este sushi. Bucatelele delicate de peste crud nu sunt nici pe departe atat de apreciate in Japonia pe cat sunt in afara ei. Japonezii mananca rareori sushi, iar atunci cand o fac sunt la un eveniment important. In schimb populatia are ca aliment preferat nigiri, o bucata de peste invelita in alge in jurul unei chiftele de orez.

Croissantele servite cu un aer profund frantuzesc si cu maniere impecabile de catre clientii din restaurante Bucuresti nu provin din Franta, ci din Austria. Un soldat austriac si-a deschis o patiserie in Franta dupa ce luptase in tara in timpul razboiului. Unul dintre produsele apreciate de catre francezi era kipferl, care a devenit rapid croissant in limba franceza.

Spaghetele cu chiftele au fost inventate de italieni, insa de catre imigrantii ajunsi in America de Nord. Acest fel de mancare comandat adesea in restaurante Bucuresti nu este listat in meniurile restaurantelor italiene cu specific local. De fapt, L'italiano vero nici nu ar putea concepe servirea spaghetelor cu chiftele in cadrul unei mese, cu atat mai putin servirea loc ca un singur preparat.