Cateva uleiurile volatile esentiale absolut fantastice pentru noi - femeile

Telina din cate trebuie sa stim, nu se pune doar la mancare. Uleiul din seminte de telina salbatica este foarte rar si este extrem de scump. El stimuleaza apetitul, digestia, elimina congestiile sinusurilor si este bun pentru sistemul nervos. Este indicat in apetit scazut, gaze. Energizeaza nervii si rinichii si ii ajuta sa functioneze in conditii optime. De asemenea, elimina, toxinele din profunzimea tesuturilor si revitalizeaza functiile metabolice obstructionate. Are un efect benefic asupra suflurilor subtile. Face parte din familia Umbelliferae. Proprietati terapeutice: antispasmodic, carminativ, expectorant, stimulent. Pentru tesuturi  nervos, plasma. Indicatii : raceala, bronsita, infectii respiratorii, tuse, laringita, artrita. Precautii : nu se va folosi in caz de hiperaciditate. Mod de folosire : lotiuni de masaj, gargara, aburi, ceai, mancare. Se amesteca cu: busuioc, camfor, eucalipt, ienupar, santal, piper negru. Efecte in plan subtil : datorita efectelor sale subtile, acest ulei amplifica in noi aspiratia catre Dumnezeu si focalizeaza energiile ascendente ale spiritului.

Valeriana sau miracolul somnului - Daca nu putem dormi, acest ulei ne poate fi de marc folos. De asemenea el ne va usura suferintele si durerile, dar numai in dilutii mari. face parte din familia  Valerianaceae. Alte nume pe care le mai are sunt: iarba matului, navalnic, odolean, gusa porumbelului. Efect amar, picant, dulce, astringent. Proprietati terapeutice dupa cum urmeaza: alternativ, astringent, afrodisiac, antidepresiv, carminativ, emenagog, racoritor, regenerator al celulei, nervin, stimulent. Tesuturi pentru care este bun: epitelial, nervos, reproducator, sanguin, plasma, maduva, ficat. Indicatii : ochi inflamati, ameteala, boli mentale, depresii, dureri de cap, de gat, impotenta, nervozitate, piele imbatranita, acnee, amigdalita. Instructiuni de folosire : comprese, bai, inhalatii, ulei de masaj si altele. Se amesteca cu : bergamota, iarba Sf. loan, iasomie, santal, lavantica. Efecte in plan subtil : aduce un sentiment de securitate si de elevare spirituala. Deschide energia iubirii si ne ajuta sa ne conectam in plan subtil cu toate lucrurile si cu toate fiintele.

Trifolia este un ulei esential folosit in cazurile de constipatie, probleme ale tractului gastro-intestinal si in infectii ale pielii. Face parte din familia Rutaceae. Efect sau mai bine zis senzatie de picant, dulce. Gustul este dulce. Proprietati terapeutice : analgezic, antifungic, antiseptic. Tesuturile pentru care este bun: digestiv, nervos, plasma, adica sangele. Indicat pentru urmatoarele afectiuni: constipatie, infectii cu ciuperci, paraziti. Precautii : nu se va folosi in caz de inflamatii, diaree, umflaturi. Il puteti folosi sub forma de comprese, ulei de masaj, lotiuni, lampi de aromoterapie. Se amesteca cu : bergarnota, cuisoare, levantica, santal, muscata, rosewood, scortisoara. Efecte in plan subtil : aceasta aroma subtila ne aduce incredere, caldura, o minte limpede si o focalizare mult mai intensa asupra interiorului nostru.
Energia pe care o da este rece, umeda. Proprietati terapeutice asupra corpului: astringent, diaforetic. Tesuturile asupra carora actioneaza epitelial, nervos. Indicat si pentru probleme ale pielii, rani, stari nervoase, emotii extreme, pentru relaxare si calmare. Nu se va folosi pe cale interna. Indicat in aromoterapie, parfumuri. Se amesteca de regula cu : champa, chimion, iarba Sfantului Ioan, busuioc, tarhon, trandafir, tuberoza. Efecte in plan subtil : echilibreaza si trezeste in mod armonios simturile, elimina energiile stagnante de la nivelul gatului si starile emotionale extreme, aducand calm si relaxare.

Ylang Ylang-ul numit si Cananga Odorate, stiintific insa, este un  ulei esential deosebit ce nu poate fi apreciat decat in dilutii foarte mari. In cazul barbatilor, el scoate la iveala partea sensibila, feminina, cu toate calitatile ei (caldura sufleteasca, confidenta, pasiune). Este un bun echilibrant al sistemului imunitar feminin, reduce tensiunea, crampele, emotiile negative si durerile de cap. Ajuta in cazurile de isterie, de presiune marita a sangelui, piele unsuroasa si caderi nervoase. Proprietatile terapeutice pe care le are sunt antiseptic, echilibrant, sedativ, tonic general. Tesuturi : epitelial, nervos, reproducator. Indicat pentru dureri de cap, hipertensiune, piele uleioasa sau imbatranita, teama, furie, suparare, neincredere in sine, frigiditate, impotenta, depresii nervoase. Precautii: in cantitate mare provoaca greata. Poate fi folosit la  lotiuni, bai, parfumuri, ulei de masaj, lampi de aromoterapie. Se amesteca cu: bergamota, cedru, rosewood, tuberoze, vetiver. Trezeste si amplifica latura feminina din noi, elimina confuzia, neincrederea si emotiile negative.