Secrete pentru machiajului ochilor in functie de culoarea irisului

Ochii sunt cea mai expresiva trasatura a unui om, care nu se schimba odata cu trecerea anilor. Nuanta acestora se poate estompa sau poate capata noi tuse de culoare, insa privirea ramane la fel de expresiva. Fiind atat de importanti, femeile ofera multa atentie ochilor si folosesc fard de pleoape pentru a-i accentua sau a le ascunde mici defecte, cum ar fi colturile cazute.

Dar apare o problema: nu toti ochii sunt la fel si nu trebuie machiati la fel. Din pacate putine fete si femei stiu cum sa foloseasca corect fardul de pleoape.

Secrete pentru ochii albastri


Ochii albastrii arata cel mai bine cu fard in nuante neutre, are le accentueaza culoarea albastra. Roz prafuit, lavanda si tonuri pamantii ori ivoire sunt potrivite pentru ochii albastri si pot fi folosite in timpul zilei, la servici. Insa petrecerile si noptile petrecute in club necesita un alt gen de machiaj al ochilor, care sa scoata in evidenta culoarea ochilor dar sa aduca si un pic de dramatism si stralucire.

Fardurile de pleoape in nuante metalice si mov inchis sunt perfecte seara. Turcoaz, rox inghetat si auriu iti fac ochii albastri sa iasa in evidenta la petrecerile din cursul serii.

Smokey eyes este de asemenea perfet pentru un machiaj de ocazie. Amestecuri de albastru inchis si negru scot in evidenta culoarea naturala a ochilor albastri.

Secrete de machiaj al ochilor pentru fetele cu ochi caprui

Ochii caprui sunt cei mai comuni si cai mai usor de fardat, fiindca nu sunt pretentiosi deloc. Dar atunci cand vrei sa scoti in evidenta ochii tai mari si caprui trebuie sa stii cateva secrete de machiaj. Maro inchis si toate tonurile de maro iti complimenteaza privirea si aduc profunzime. Nuantele de pruna, verde inchis si gri carbune nu trebuie sa-ti lipseasca atunci cand ai ochi caprui. Insa trebuie sa fii atenta cand folosesti aceste tonuri inchise, deoarece culorile inchise micsoareaza ochii. Pentru a obtine o privire misterioasa, contureaza-ti ochii cu un contur lichid sau gel.

Ochii verzi si fardul de pleoape ideal


Ochii verzi de neuitat se impaca bine cu fardul purpuriu fiindca acesta le accentueaza culoarea, asadar cumpara mai multe nuante de fard de pleoape purpuriu si joaca-te cu ele pana gasesti combinatia preferata. Evita insa conturul de ochi negru si foloseste in locul lui contururi maro, espresso ori ciocolata cu lapte in timpul zilei. Seara poti sublinia ochii verzi cu un contur auriu sau gri-carbune. Fardul de pleoape albastru nu este indicat, nici tonurile de argintiu. Cupru si auriu inchis sunt potrivite pentru ochii verzi si le accentueaza culoarea naturala.

Indiferent de culoarea ochilor, trebuie sa alegi fardul de pleoape care iti vin bine. Constante precum culoarea pielii (care se schimba odata cu anotimpurile), culoarea parului si nuanta naturala a tenului sunt alti factori care te vor ajuta sa faci trierea unui fard de pleoape.

Intotdeauna mai putin inseamna mai mult, deci nu exagera cu machiajul, fiindca scopul tau este sa scoti in evidenta anumite trasaturi, nu sa aplici cat mai mult fard, ca sa “ia ochii”. Barbatii sunt atrasi de femeile care par nefardate, fiinca vor sa vada trasaturile naturale, privirea si textura pielii – tine minte asta atunci cand te fardezi.