Sa fim oameni!

Am putea sa scriem carti intregi pe acest subiect. Este un subiect cu care ne intalnim zilnic, ba mai mult decat atat...ne loveste din momentul in care pasim afara din casa in fiecare zi. Este vorba de educatie, de la educatia primita in familie, popular vorbind „cei 7 ani de acasa” si pana la educatia primita in scoli, licee, universitati. 

Dupa indelungate observatii, am ajuns la concluzia, trista in opinia mea, ca absolut tot ce facem, tot ce spunem reprezinta reflectia educatiei primite. Respectul, bunul simt, bunele maniere, modestia, perseverenta, felul in care intelegi sa ii tratezi pe cei din jur, modul de vorbire, de actionare toate incep si se termina cu educatia. Daca ai vazut educatie in familie, vei fi educat....daca ai primit educatie in scoala, vei ajunge sa fii educat in societate. Nu vorbim de educatia inalta, de oameni eminenti (sunt si acestia, dar mai rari). Vorbim de educatia elementara, aceea pe care o intalnim zilnic, la fiecare colt de strada. De cate ori nu ai mers pe strada si ai auzit deodata injurandu-se in jurul tau in trafic, de cate ori nu ai auzit in jurul tau cuvinte urate, tipete, jigniri. De cele mai multe ori acestea vin de la persoanele de la care te astepti cel mai putin. 

Este trist, iti lasa un gust amar cateodata ideea ca nu suntem educati, ca unii oamenii au ajuns la o varsta considerabila fara a invata ce inseamna respectul, corectitudinea, bunul simt. Pana la urma, acestea ar trebui sa conteze la sfarsitul fiecarei zile in momentul in care punem capul pe perna...sa nu treaca nicio zi fara sa fim oameni!