Leasingul operational

Domeniul inchirieri auto vine cu o varianta de serviciu de nerefuzat pentru companiile care au nevoie de o flota auto pentru a-si desfasura activitatea. Este vorba despre leasingul operational, o alternativa foarte buna la propriul parc auto, pentru intretinerea caruia ar fi nevoie de cheltuieli suplimentare si de personal suplimentar.

Cele mai importante companii inchirieri auto Bucuresti, printre care si http://www.rentbucuresti.ro, promoveaza leasingul operational ca un serviciu cu o serie intreaga de avantaje pentru companiile care recurg la el. Principalul avantaj pe care o companie il are din folosirea leasingului operational este reducerea cheltuielilor necesare achizitionarii de autovehicule pentru dotarea parcului auto propriu. Apoi urmeaza faptul ca in cazul leasingului operational deducerile fiscale sunt integrale, spre deosebire de cazul achizitionarii de masini - cheltuieli care nu sunt deductibile. Un alt avantaj pentru o companie care apeleaza la acest serviciu este acela ca se elimina riscul valorii reziduale a masinilor (valoarea de revanzare, intretinere si reparatii – toate acestea fiind preluate de compania Rent Bucuresti).
Contractul pentru leasing operational se incheie pentru inchirieri auto pentru o perioada mai mare de 30 de zile si prevede o rata lunara fixa pentru toata perioada contractului. Costurile administrative sunt reduse, exista control asupra costurilor parcului auto, si in plus daca exsita avarii pentru masini, acestea pot fi oricand inlocuite cu masini de schimb, conform contractului. In plus, conditiile contractului sunt flexibile si se poate beneficia de modificari in functie de necesitatile clientului.

Practic, orice companie – de la cele mici pana la companii multinationale – au la dispozitie prin leasingul operational un instrument de economisire, o sansa de a reduce in mod semnificativ costurile interne. Asa cum se externalizeaza cheltuielile legate de publicitate, de PR, de contabilitate, de resurse umane, externalizarea cheltuielilor legate de parcul auto este o solutie extrem de eficienta pentru companii in perioade de criza financiara si chiar si in perioade de prosperitate economica.