Cum sa luam anvelope potrivite pentru autoturismul nostru?

Anvelopele sunt o componenta importanta a sigurantei masinii si rulajului pe sosesele, asa ca trebuie sa le acordati mare atentie si sa le schimbati cand e cazul. Uzarea lor se produce involuntar, chiar si in momentele in care are loc impactul cu solul, cand se pun frane, cand se accelereaza, cand carosabilul e umed, nu numai atunci cand timpul a trecut peste ele. Pentru ca fac legatura dintre suspensii si sosea, aceste anvelope sunt responsabile de directionarea intentiilor soferului si obtinerea performantelor dorite.

Anvelopele de calitate vor oferi un raspuns rapid din partea masinii atunci cand se incearca evitarea unor obstacole, franarea rapida pe distanta scurta pentru a evita impactul major cu o persoana aflata in miscare sau alt autoturism, dar si atunci cand se doreste un rulaj perfect, comod, atat pe carosabil umed, cat si pe cel uscat. Avand in vedere aceste date, inainte de a cumpara anvelope trebuie sa va ganditi la o serie de intrebari cheie pentru a nu gresi si a pune in pericol siguranta dvs. si pasagerilor din masina. In primul rand, trebuie sa ne gandim ce fel de anvelope cautam. Pentru ca astazi anvelopele trebuie sa indeplineasca mai multe sarcini decat in urma cu ceva ani, acestea au devenit din ce in ce mai complexe din punctul de vedere al structurii, modelele existente pe piata fiind variate si foarte diferite atat din punctul de vedere al tratarii, cat si al tipului de cauciuc si al calitatii sale. In al doilea rand, trebuie sa stiti daca se vor potrivi masinii dvs.-intotdeauna verificati cartea tehnica si tipul de cauciuc recomandat, dimensiunile lui.

Alta intrebare importanta este pentru ce luam aceste anvelope-iarna, vara, vrem sa le folosim in tot anul. De asemenea, trebuie sa stim ce reputatie au producatorii si sa luam doar de la cei mai cunoscuti, care, desi au preturi mai mari, au standarde de calitate net superioare celor no name. Nu in ultimul rand, ar fi bine sa luati in seama si varianta „eco”, adica acele cauciucuri care va ajuta sa faceti economie de combustibil la rulare si sunt facute din substante naturale, cauciuc natural, alti compusi vegetali.