Cauciucuri de iarna sau cauciucuri all season? Ce sa alegem?

Care sunt mai bune: anvelopele all season sau cele de iarna? Asta e intrebarea care-i framanta pe soferi cand trebuie sa-si ia un set nou de Cauciucuri de iarna. Din fericire sau nefericire, exista si varianta cauciucurilor all season, ideale doar pentru tarile unde clima e blanda, temperaturile extreme nu exista. La noi in tara, cauciucurile all season nu sunt prea recomandate pentru ca vara e prea moale, iarna e rigid si nu exista aderenta optima. Diferenta majora dintre cauciucuri de iarna si cele all season este ca, la temperaturi foarte scazute, randamentul unui cauciuc de iarna este net superior celui all season.

Tractiunea pe zapada este proasta la anvelopele all season, in vreme ce cauciucurile de iarna au profilul adaptat pentru o aderenta perfecta pe carosabil acoperit cu zapada, cauciucul e mai moale si exista mai multe caneluri, ceea ce asigura controlul permanent asupra masinii. O alta modalitate de testare a eficientei Cauciucuri de iarna in comparatie cu cele all season e franarea si siguranta in viraje, aderenta in acele portiuni de drum. Derapajul e semn clar ca anvelopele all season nu sunt prea bune si nu merita cumparate. Pe de alta parte, putem lua anvelope all season daca circulam ocazional, cu viteza redusa, pe drumuri fara zapada sau polei. In aceasta perioada, daca v-ati hotarat pentru cumpararea de Cauciucuri iarna, la Anvelopex gasiti reduceri si lichidari de stoc, cele mai bune anvelope, originale, noi, cu doi ani garantie si transport gratuit in toata tara.

Eficienta consumului de combustibil este mare, zgomotul produs in timpul rulajului este nesemnificativ, asa ca puteti auzi orice defectiune a motorului, iar aderenta pe suprafata umeda se incadreaza in valori normale. De asemenea, exista si anvelope mai ieftine, de la producatori mici, si mai scumpe, de la producatorii mari, pentru a oferi tuturor sansa sa aleaga exact cauciucurile de iarna care sunt potrivite pentru bugetul si nevoile lor.