O plimbare cu trenul spre Bucuresti

Am pornit intr-o dimineata spre Bucuresti. Bineinteles ca am savurat o cafea in gara Sinaia inainte de plecare si m-am bucurat de primele raze calde ale diminetii. Mi-a placut extrem de mult cand a sosit sarpele de tren in gara, parea un sarpe mai lung de la distanta dar cand a venit mai aproape mi-a placut ca este dragut , micut si cochet. Intru inauntru si apreciez caldura din dotare, aerul conditionat si toaletele curate.

Am scos castile si am ascultat niste muzica buna pe tren, pe urma am admirat casutele de pe Valea Prahovei. Cum mergi pe linia ferata si treci pe langa Posada m-am speriat de felul in care trec masinile pe langa sosea si cum ar putea sa cada in prapastie. Pe zona Comarnic am admirat cateva case mai aratoase si cateva curti saracacioase, cu fel si fel de anexe pe langa casa si cu fel si fel de WC uri urate in curte si cu pasari pe langa casa. Chiar si asa oamenii care erau in fata casei, miscandu-se prin curte , erau bucurosi cu mult chef de viata si asta este un ingredient important pentru bunastarea persoanelor din acesta zona. Urmeaza gara Campina si orasul Campina care arata elegant ca peisaj si pe urma o zona mai defavorizata. Ploiestiul este infloritor, se poate observa si din tren si pe zona Brazi se pot observa sondele de petrol care inca sunt in functiuni desi resursele noastre naturale se mai diminueaza in timp. Fiecare orasel care urmeaza in traseul spre Bucuresti este spectaculos si emotiile cresc pe moment ce ne apropiem de capitala, un adevarat musoroi in care toate furnicutele alearga catre o anumita treaba sau un loc de munca. Este un oras aglomerat, o adevarata metropola unde se pot gasi oameni de toate felurile, atat din provincie cat si localnici care se agita in jungla urbana pentru un trai mai bun, pentru painea cea mai mare sau pentru o afacere cat mai respectabila.

Imi place capitala, cu lumea ei mondena, cu multa curatenie si parcuri curate, cluburi sofisticate si moderne si magazine de lux. Ai ocazia sa vezi un film spectaculos intr-o sala de cinema, sa faci o plimbare prin Mall pentru cumparaturi pentru persoanele interesate de lux si poti admira un oras cu o arhitectura interesanta, cu constructii moderne si cladiri de birouri frumoase si luxoase.