Lucruri si idei imposibile transformate in realitate cu ajutorul stiintei

Teleportarea. Umanitatea a cautat mereu o metoda de teleportare adevarata, insa tot timpul a parut ca se cere cam mult stiintei. La un moment dat, stiinta s-a intors la 360 de grade si a dovedit ca se poate. Cercetatorii de la Delft University of Techology au putut teleporta informatie de-a lungul unei camere si au dovedit existenta „retelei cuantice” si practicii imediate ale acesteia. Au izolat o pereche de electroni in doua diamante la distanta unul de altul.

Conform teoriei oamenilor de stiinta, daca se schimba miscarea de rotatie a unui electron atunci si celalalt mima schimbarea. Schimbarea miscarii unui electron dintr-un diamant a afectat miscarea celuilalt care se afla la 10 metri distanta. Experimentul a fost un succes. Acum, cercetatorii incearca sa mareasca distanta si sa vada ce se intampla. Daca si la distante mari schimbarile vor fi identice, atunci se va putea teleporta informatiei prin particule cuantice fara nici un efect advers. Legarea luminii in noduri. Dupa cum stim cu totii, lumina se misca in linie dreapta. Aparent, cineva a vrut sa schimbe miscarea sa. Oamenii de stiinta au reusit pana la urma sa faca „noduri de lumina”, ceea ce inainte era doar un concept matematic extrem de abstract. Aceste noduri au fost create utilizand holograme, care au directionat fluxul de lumina in jurul zonelor de intuneric punand in practica teoria nodurilor, o ramura a matematicii inspirata de nodurile din realitate.

Cercetatorii au vazut lumina ca pe un rau care se deplaseaza in forma unor vartejuri. Holografele au fost proiectate pe computer si au fost conduse via un PC. Aparent, poti chiar proiecta sursa ta de lumina daca ai holograma lor. Viitorul opticii nu va fi nicidecum plictisitor.