Cum stii ca un site este sigur pentru cumparaturi online?

Cei mai multi cumparatori sunt extrem de precauti atunci cand fac “shopping online”, la fel cum sunt si in momentul in care viziteaza un magazin stradal. Intimitatea noastra ne ofera protectie si pentru ca au existat foarte multe cazuri de furturi online, cumparaturile devin o lectie greu de uitat. Cu toate acestea, unii oameni vor sa fie cumparatori de incaltaminte online ieftina, spre exemplu, in conditii de maxima siguranta, dar nu stiu cum sa faca acest lucru. Asadar, iata care sunt lucrurile pe care le poti verifica pentru a vedea daca un site este sigur pentru cumparaturi on-line sau nu:

1. Verifica adresa de web pentru "https" (nu "http") Oamenii care detin afaceri legitime, de multe ori fac eforturi in scopul de a demonstra clientilor lor ca sunt o afacere credibila, cu ajutorul a ceea ce se numeste protocolul SSL pe site-ul lor. In cazul in care protocolul SSL este activ, vei vedea literele "https" in fata adresei web. "S" de la sfarsitul "http" reprezinta “Securizat”. Daca nu este acolo, nu ai garantia ca protocolul SSL este activat. "Https", de asemenea, inseamna ca afacerii i-a fost acordat un certificat digital care indica faptul ca aceasta este de incredere, a fost verificata de autoritatile competente si este sigur pentru cumparaturi. In cazul in care in timpul accesarii unui site vei primi un mesaj care sa te informeze ca certificatul digital al proprietarului a expirat, trebuie sa fii atent.
2. Aspectuos nu inseamna neaparat o siguranta mai buna Vanzatorii buni sunt aceia care au adrese fizice legitime si informatii de contact, precum si o reputatie cunoscuta ca fiind de incredere. Nu poti judeca daca o afacere este sau nu legitima, numai pe aspectul site-ului sau.
3. Nu uita de lacat! Un alt indicator de pe ecran care te informeaza ca site-ul pe care il vizitezi este in siguranta este simbolul lacatului inchis sau blocat. Lacatul ar trebui sa fie o pictograma in partea stanga-jos a ecranului sau in rama ferestrei. Pe simbolul lacatului poti face un clic pentru a dezvalui statutul certificatului de securitate si pentru a indica daca este sau nu expirat.