Cainele, un partener de nadejde

Dintotdeauna cainele a fost considerat cel mai bun prieten al omului. Daca te-ai hotarat sa adopti sau sa cumperi un caine trebuie sa ai in vedere ca acesta are nevoie de timp si de ingrijire. Un caine, indiferent de rasa, te va rasplati prin loialitate si dragoste neconditionata, facandu-ti viata mai frumoasa.

Cainii sunt foarte inteligenti, putand fi dresati cu usurinta. Prezenta unui caine poate avea si un efect terapeutic, ajutandu-te sa scapi de sentimentul de singuratate. Insa, pe langa toate acestea, un caine inseamna o mare responsabilitate: trebuie ingrijit, plimbat, hranit si iubit. Eforturile de ingrijire pe care le faci pentru prietenul tau necuvantator sunt rasplatite peste masura de acesta, influentandu-ti pozitiv starea ta de sanatate.

Animalele de companie, in special cainii, pot micsora riscul aparitiei bolilor de inima, controleaza nivelul stresului si uneori pot "mirosi" unele boli grave. De fapt, cu cat esti mai atasat de animalul tau, cu atat influenta lui pozitiva asupra sanatatii tale este mai mare.

Cercetarile arata ca prezenta unui caine ii ajuta pe stapani sa aibe valori normale ale tensiunii arteriale, colesterolului si trigliceridelor. De asemenea, posesorii de caini traiesc mai mult in cazul in care au suferit un atac de inima si fac mai multa miscare decat persoanele care nu au un exemplar.

"Cainii au un efect remarcabil in ceea ce priveste fericirea si longevitatea oamenilor", afirma dr. Marty Becker, in cartea intitulata - The Healing Power of Pets". Simpla atingere a unui caine este asemanatoare cu un tratament la spa.

S-a constatat ca un caine are capacitatea de a detecta cancerul si de a anticipa episoadele epileptice.

Daca te numeri printre stapanii de caini, esti o persoana cu adevarat norocoasa, care se bucura, pe deplin, de compania celor mai inteligente si cele mai iubitoare animale de companie. Cainele tau trebuie sa beneficieze de tot ce este mai bun, de la hrana, la medicatie, accesorii, produse pentru igiena etc.

Daca esti la inceput de drum in ingrijirea unui caine, este bine sa te informezi cu privire la etapele lui de crestere si la hrana care i se potriveste in functie de talie, varsta, etc. Un pet shop online iti va veni intotdeauna in ajutor, propunandu-ti cele mai variate gama de produse pentru ingrijirea cainilor, in functie de rasa, varsta, talie.