Ce inveti de la desenele animate?

Desenele animate obisnuiau sa fie programe de televiziune foarte educative pentru copii. Nu mai educative decat cartile, ce-i drept, dar suficient cat sa invete macar un pic daca tot stau cu ochii in televizor. N-o zic doar pentru ca sunt eu dintr-o generatie mai veche si devin ca si batranii aia ursuzi si comunisti care nu sunt de acord cu niciun fel de schimbare.

Imi place schimbarea si imi place sa vad evolutie in orice domeniu, in lume, pana la urma asta ma ajuta si pe mine sa devin mai buna. Dar in momentul in care vad cat de violenti devin copiii din cauza unor desene de la care invata cel mult cum sa se linguseasca pe langa parinti in speranta ca vor obtine cele mai nesanatoase alimente este prea mult. Cum este posibil sa se promoveze una ca asta? Pe vremea mea (suna cam ciudat sa spun asta, inca ma simt foarte tanara) hai sa zicem ca de la Tom si Jerry sau Mihaela nu aveai prea multe de invatat, Alea erau doar asa, de divertisment. Dar din desene precum Autobuzul magic erau enorm de multe notiuni de inteles. Practic, acele desene m-au ajutat pe mine sa inteleg lumea in care traim si cum functioneaza aceasta. Si au avut un impact pozitiv atat de mare asupra mea incat atunci cand am inceput sa fac fizica, pe clasa a VI-a, pur si simplu am iubit acea materie pentru ca deja intelegeam mare parte din lucrurile generale datorita acelor desene!

Consider ca asta ar trebui sa se difuzeze tuturor copiilor. Nu incurajez in mod deosebit uitatul la televizor, dar nici nu l-as interzice copiilor mei. Ideea principala este ca pana si aici utilul se poate imbuna cu placutul astfel incat cei mici sa isi incheie copilaria cu un nivel cel putin mediu de gandire generala. Deci de ce nu se intampla asta?