Ce este mobila din MDF si care sunt avantajele ei

Este clar simitita diferenta de material atunci cand dorim sa achizitionam mobila din MDF sau mobila din Pal, oricat de mult am vorbi de calitate sau de avantaje. Totusi, avantajele - atunci cand vorbim de mobila MDF sunt destul de mari, mai ales daca luam in calcul faptul ca ea este utilizata mai ales in spatii cu umiditate ridicata cum ar fi in baie si bucatarie. In plus, ajuta la niste finisaje excelente, iar materialul are densitatea aschilor de lemn medie (medium density fiberboard) ceea ce ii confera duritate si rezistenta.

Mobila MDF prezinta o prelucrare facila, si se confectioneaza din ea chiar si mobilier curb. Acest tip de material are o durata medie de viata, se degradeaza mai greu, ceea ce din nou prezinta un real avantaj. Cu toate ca este un material superior folosit in industria mobilei are si unele dezavantaje, iar aici putem adauga faptul ca mobila din MDF are preturi sensibil mai mari si presupune o prelucrare costisitoare, si finalmente putem adauga si faptul ca are dimensiuni stas - nu poti realiza orice mobilier din MDF pe anumite dimensiuni. Din pacate insa, atunci cand vorbim de mobila MDF, un mare dezavantaj este prezentat de faptul ca pot aparea probleme cu postgarantia spre exemplu o usa care s-a zgariat nu o poti inlocui la fel de repede ca in cazul unei usi din PAL.

Trebuie precizat ca mobilierul din MDF nu se realizeaza complet din MDF, ci doar fronturile de usi sau usile sunt din MDF restul corpului mobilei este din PAL melaminat. Atunci cand dorim sa achizitionam mobilier de calitate putem sa apelam, in cazul in care bugetul ne permite, la mobila realizata din lemn masiv. Aceasta va fi si mai impunatore, dar in acelasi timp va fi si mai costisitoare, insa de cele mai multe ori ea poate sa ne tina o viata intreaga si sa ne fie un tovaras de nadejde.