Ce Visez – dictionar online de vise

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au incercat sa gaseasca o insemnatate viselor de fiecare noapte, dar mai ales acelora care le ramaneau in minte si le creau o senzatie stranie, de teama sau de bucurie neinteleasa. Mult timp s-a crezut cu convingere in puterea viselor de a prezice viitorul si s-au cautat astfel de intelesuri profetice in simbolurile din vise. 

De asemenea, traditia populara retine adevarate “dictionare nescrise” mostenite din generatie in generatie, multe dintre ele dupa care inca ne ma ghidam si astazi in interpretarea viselor. Secolele XX si XXI au adus cu ele incercarea de a pune pe hartie ghiduri general valabile pentru traducerea viselor, in care este explicata fiecare notiune in parte si mai ales interpretata ca parte a unui context. Unele dintre ele mai reusite, altele mai degraba improvizatii si incercari esuate de a da un raspuns intrebarilor legate de lumea viselor, dictionarele de oniromantie au facut deliciul celor pasionati de vise.

Unul dintre cele mai utile ghiduri pentru interpretarea viselor este Cevisez.ro, un site foarte complex, care dincolo de dictionarul de notiuni generale pe care il ofera, pune la dispozitia utilizatorilor sai si o sectiune mai aparte, si anume aceea de interpretare a viselor online. Oricine vrea sa isi desluseasca misterele legate de un vis anume, isi poate pune visul online si va primi explicatii si interpretari din partea celorlalti membri ai comunitatii. De asemenea, nu putea lipsi de pe site o sectiune de horoscop zilnic, foarte utila si care sintetizeaza extrem de bine previziunile astrelor pentru fiecare zodie in parte. Pentru pasionatii de oniromantie si de misterioasa lume a viselor, acest site este completat si de un blog extrem de interesant, cu articole atractive despre vise, tipuri de vise sau despre interpretari ale acestora. Tot pe blog se pot primi si sugestii legate de imbunatatirea site-ului.