Cum ne afecteaza stresul viata de zi cu zi

Observ in jurul meu din ce in ce mai multe fete incruntate, priviri ce parca iti arunca sageti, capete plecate si o graba continua. O graba nejustificata, pentru ca ne fura momentele de tihna, de relas. Oamenii parca au uitat sa priveasca cerul, sa isi zambeasca, sa incetineasca un pic ritmul grabit si sa se opreasca pentru a-si regla bataile inimii. Am uitat pana si sa respiram cum trebuie, iar cand evadam din orasul agitat in care locuim, la munte ori undeva la tara, totul ni se pare neobinuit, pentru ca pentru noi obisnuit este sa fim tot timpul in miscare, in zgomot. 

Pentru noi, “oamenii moderni“ obsinuit, firesc, natural, nu inseamna sa fii in conexiune cu natura, ci sa fii in conexiune cu o retea wireles pentru a-ti verifica conturile pe retelele de socializare, mailurile si altele. Nu ne mai putem concentra pe un singur lucru, suntem multitasking si de multe ori o facem prost, pentru ca in modul asta esenta ni se dilueaza. Nu ne putem reduce mintea la tacere, am uitat cum sa o dresam, cum sa o linistim. Si e atat de simplu sa iti amintesti de frumusetea lucrurilor simple, de micile placeri ale vietii, de vremurile in care telefoanele nu erau atasate practic de noi si internetul nu insemna intregul nostru orizont. E atat de simplu sa le lasi deoparte, sa stai intins pe iarba sau in preajma unui rau, oriunde iti face tie placere si doar sa existi, sa fii acolo in moment, fara alte ganduri in mii de locuri, fara tendinta de a-ti verifica din 5 in 5 minute contul de facebook sau apelurile ratate, fara vreo urma de stres. Societatea in care traim ne provoaca foarte mult stres. La locul de munca seful te preseaza cu termene limita, cand ajungi acasa deja esti lipsit de putere si stors de orice urma de energie, pentru ca a trebuit sa calatoresti cu diverse mijloace de transport, in care ai vazut alti oameni la fel de nervosi si frustrati ca si tine. 

E un cerc vicios. Ne ducem la munca pentru a face bani, in incercarea de a face asta ne pierdem putin cate putin din sanatate, ajungem sa fim stresati si nervosi, iar in loc sa ne relaxam intr-un mod natural, cum o faceau stabunii nostrii, apelam la diverse alte metode ce nu sunt tocmai bune pentru noi. Asa ca nu lasa stresul sa iti fure din momentele de fericire, nu ii lasa pe cei din jur sa iti schimbe starea de bine. Ai sa vezi ca poti schimba multe cu un zambet, cei din jur iti vor percepe energia pozitiva si vor reactiona intr-un mod neasteptat. Schimbarea poate incepe cu tine.