Cum stii ca un sistem de supraveghere video este de buna calitate?

Supravegherea video este o realitate de care ne lovim din ce in ce mai tare in societatea actuala. Fie ca suntem supravegheati, fie ca vrem sa supraveghem, un lucru este cat se poate de cert: camerele de supraveghere video sunt peste tot. Daca pana recent, singurele locuri unde exista supraveghere video erau bancile si institutiile foarte importante, astazi, putem intalni din ce in ce mai des supraveghere video la nivel de utilizator casnic. Acest lucru se datoreaza unui numar foarte mare de factori:

Nevoia de siguranta a crescut. Oamenii isi doresc sa fie din ce in ce mai siguri, mai ales atunci cand vine vorba despre propriile care sau despre locurile de munca; 

Camerele de supraveghere sunt din ce in ce mai ieftine. Exista un numar din ce in ce mai mare de magazine care vand sisteme de supraveghere video, iar acest lucru a dus la o piata din ce in ce mai accesibila. Astfel, cu cateva sute de lei poti achizitiona un sistem de supraveghere video, iar acest lucru si-l permite o mare parte din populatie;

Oamenii sunt din ce in ce mai tentati sa achizitioneze tehnologie. Telefoane mobile de ultima generatie, laptopuri, tablete, camere foto si camere de supraveghere video, toate atrag. Cu siguranta este foarte placut sa fii in vacanta, la sute de km distanta de casa si sa iti poti supraveghea curtea sau locul tau preferat de acasa.
Diversitatea camerelor de supraveghere video a dus si la o diversificare a calitatii. Poti achizitiona sisteme de supraveghere de o calitate ireprosabila, sau poti sa achizitionezi sisteme de supraveghere de o calitate indoielnice. Chiar daca cele din urma par a fi mai ieftine, este bine sa vizezi intotdeauna calitatea. Din fericire, exista cateva companii care s-au evidentiat pe aceasta piata si au reusit sa atinga performante deosebite in supravegherea video. Spre exemplu, daca achizitionezi un DVR de 4 canale, cu 4 camere video, poti opta pentru DVR 4 canale Hikvision si pentru 4 camere destinate acestui tip de DVR. Hikvision este una dintre cele mai vechi companii din domeniu si asigura garantia calitatii. Nu doar producatorul conteaza insa, ci si modul in care sunt construite camerele de supraveghere.

Inainte de a face o achizitie, este bine sa te asiguri ca fiecare camera de supraveghere este dotata cu materiale de buna calitate, care sa reziste la diversi factori externi, ca permite filmarea la o rezolutie mare si de ce nu, ca are infrarosu. Filmarea pe timp de noapte este esentiala, in conditiile in care noaptea se intampla cele mai multe jafuri sau ilegalitati.