Pe piata exista la ora actuala foarte multe variante de camere supraveghere, cu diferite preturi si cu diferite rezolutii si calitate a capturilor video si foto. Inainte sa alegi cea mai buna camera de supraveghere pentru afacerea ta trebuie sa te gandesti unde trebuie montata camera, cat de deschis va fi campul vizual si ce calitate a imaginii isi doresti sa aiba capturile.
Daca ai stabilit aceste detalii despre camere supraveghere pentru sistemul de supraveghere, trebuie sa ai in vedere tipul de senzor de imagine CCD – iti trebuie un CCD mai mare pentru o imagine capturata de cea mai buna calitate. Apoi, te vei gandi cu siguranta la rezolutie, adica cam cat de multe detalii e in stare sa suprinda obiectivul camere supraveghere, ea putand fi una foarte mare sau medie, de preferat iarasi cat mai mare. Sensibilitatea e urmatoarea pe lista ta si ea iti va indica ce poate sa faca o camera de supraveghere atunci cand lumina din ambient e foarte slaba si ce iluminare minima are nevoie camera ca sa poata reda imaginile in miscare capturate in timp real. Tine seama si de raportul semnal-zgomot cand alegi camere supraveghere, cu alte cuvinte ce face camera autnci cand are perturbari zgomotoase, se poate adapta? Raportul trebuie sa fie mai mare pentru ca o camera performanta de supraveghere sa reduca zgomotul de pe fond.
Fluctuatiile de iluminat care intervin in calitatea semnalului video sunt si ele de luat in seama asa ca e necesar sa fim atenti la Automatic Gain Control, o functie foarte utila, la fel cum trebuie sa ne orientam la un Shutter Speed cu viteza mare, controlul timpului de expunere la lumina fiind perfect daca este respectat acest aspect. In fine, trecerea de la modul color la cel monocrom face diferenta intr-o o camera profesionala si una care nu e buna de nimic, iar alegerea obiectivului corect, a distantei focale si a tipului irisului sunt cruciale in momentul deciziei de a cumpara.