Trucuri pentru unghii sanatoase si rezistente

Orice femeie isi doreste o manichiura perfecta, ca la carte, insa nu toate femeile se pot bucura de unghii rezistente. Exista trucuri cu ajutorul carora iti poti mentine unghiile tari si sanatoase, indiferent de sezon.

Nu ignora nicioada sanatatea unghiilor tale. Daca unghiile tale sunt sanatoase, cu siguranta sunt si tari sau rezistente.

Unghiile trebuie ingrijite, ca orice alta parte a corpului. Ele trebuie protejate si hidratate pentru a face fata, cu brio, factorilor externi. De exemplu, in bucatarie foloseste o pereche de manusi care sa-ti asigure protectia necesara.

Nu taia cuticulele! Desi stii ca atunci cand iti faci manichiura este important sa-ti tai si cuticulele, sari definitiv pentru aceasta etapa, atunci cand iti cureti unghiile. Cuticulele nu trebuie taiata, ci doar impinse in sus, cu grija.

Pentru unghii puternice, ia vitamina E cu biotina! Cercetatorii elventieni au descoperit ca persoanele care iau 2.5 milligrame de biotina timp de 5 luni si jumatate au unghiile mai ferme si mai rezistente.

Include in alimentatia ta zilnica un pahar cu lapte si un ou fiert tare. Bogate in zinc, acestea fac minuni pentru unghii – mai ales pentru unghiile cu pete albe, semn al lipsei zincului din organism.

Atentie la cum iti pilesti unghiile! Nu pili unghia haotic, in toate directiile. Nu pili inainte si inapoi, ci alege o singura directie. Niciodata sa nu pilesti unghiile imediat dupa dus – atunci unghiile se rup cel mai usor.

Foloseste, frecvent, lacul sau oja de unghii, deoarece, utilizandu-le, iti protejezi unghiile.

Nu folosi substantele de indepartat oja pe baza de acetona si formaldehida. Usuca foarte tare unghiile. Utilizeaza solutii pe baza de acetat.

Apeleaza, din cand in cand, la specialisti. Acestia iti vor face tratamentele necesare pentru unghii sanatoase si rezistente.

Daca forma unghiilor tale nu te multumeste; daca ai unghii foarte subtiri si niciunul din trucurile de mai sus nu te-au ajutat pe termen lung, apeleaza la unghiile false. Exista doua tipuri de unghii false: unghii false cu gel si unghii false cu acryl. Pentru ambele tipuri de unghii false exista produse de calitate care iti vor mentine unghia sanatoasa si rezistente. Daca ti-au fost recomandate unghiile false cu gel, online gasesti produse variate: gel uv soak off, gel french, gel UV colorat, gel UV 3d, etc. Un specialist te va ajuta sa faci alegerea corecta pentru o manichiura de invidiat!