Cum poate social media sa prevada viitorul?

Ce trebuie sa stii inainte de o intalnire. In paralel, social media poate prezice ce trebuie sa stii inainte de o intalnire importanta si punctele cheie ale discutiei. Prin aplicatiile de pe mobil ai mereu informatii despre stirile care te intereseaza si despre persoanele pe care urmeaza sa le intalnesti. Aplicatiile speciale iti dau informatii cheie inainte de orice intalnire si te pun la curent cu tot ce se intampla in domeniul vizat sau in viata profesionala a celor cu care te vei intalni.

Aplicatii ca Humin te ajuta sa stii totul si despre viata personala a oamenilor din fata ta, cum ar fi zile de nastere, evenimente importante in viata, interese, schimbarile locurilor de munca. De asemenea, te informeaza si in ce oras se afla si daca va ajunge la intalnirea cu tine. Exista chiar si aplicatii-agregator care iti dau exact asa cum vrei datele cele mai importante despre compania si oamenii care lucreaza acolo si pe care ii vei intalni la un interviu pentru un job, sa spunem. Miscarile tale. La momentul acesta exista deja aplicatii speciale dezvoltate de institutii de stat care pot sa spuna exact unde a fost un individ in ultimele zile si sa localizeze pe o harta exact punctele prin care a trecut. Toate informatiile temporale si factuale de pe Twitter si Facebook sunt filtrate de niste aplicatii speciale si astfel autoritatile afla imediat unde sunt cetatenii si unde au fost pe baza detaliilor furnizate de retelele de socializare.

Problema mare e ca atunci cand postezi ceva nu numai prietenii vad, ci si multe institutii care au nevoie de astfel de date pentru a-ti urmari miscarile si a evita, in caz ca ai ganduri negre si vrei sa faci atentate, sa-ti duci la bun sfarsit planurile diabolice. Nimeni nu spune ca trebuie sa fim lasati de capul nostru, insa dreptul la viata privata e acelasi peste tot, asa ca autoritatile, desi incearca tot mai agresiv sa ne invadeze viata, ar trebui sa fie mai ponderate si sa accepte ca sunt si lucruri pe care chiar nu au cum sa le faca cu ajutorul tehnologiei atat de permisive...