Edgar Allan Poe. Un scriitor urias de la 1800, Edgar Allan Poe nu avea absolut nimic din ce avem astazi la dispozitie pentru procesarea si redactarea unui text de calitate, asa ca scrisul de mana era singura si cea mai buna obtiune. Insa el a mers si mai departe si a scris pe foi de hartie „continue”, legate intre ele cu ceara rosie, lucru ce i-a pus in mare incurcatura pe editorii sai. Opera lui Allan Poe nu a fost prea apreciata in epoca sa, intrucat povestioarele sale erau destul de bizare, morbide, insa dupa moartea sa, criticii literari au inceput sa-i aprecieze scriitura, fiind plasat printre marii literati ai vremii. Pana si pisicuta lui, micuta Catterina, a avut un rol deosebit de important in crearea operei sale geniale, numind-o „gardianul sau literar”.
Dr. Yoshiro Nakamatsu. Cel mai prolific inventator din epoca moderna, dr. Yoshiro Nakamatsu a inventat floppy-disk-ul in 1952 si a avut in cei 74 de ani de viata in jur de 3.300 de inventii. Toate marile lui idei geniale i-au venit… cand era cat pe ce sa se inece-el era un fan al scufundarilor pentru relaxare. Cu doar cinci secunde inainte de a fi in pericol sa moara sub apa, el „vizualiza” inventiile, pe care le creiona pe un notepad special subacvatic, ca mai apoi sa iasa repede la suprafata si sa transcrie ideea pe o foaie de hartie. Alta explicatie a succesului sau fenomenal? Cateva ore petrecute intr-o baie placata cu aur de 24 de karate (altfel nici ca se putea…) si fara cuie-credea ca aurul nu lasa undele electromagnetice sa treaca iar cuiele „reflectau gandirea”.
Agatha Christie. Autoare a celebrelor colectii de romane politiste-a scris 66 romane politiste si 14 colectii de povestiri scurte, Agatha Christie nu a avut niciodata un birou sau o camera speciala unde sa stea sa scrie. Multe dintre romanele sale celebre au fost scrise prin camere de hotel, cu ajutorul unei masini de scris. De scris, scria cand se simtea bine si unde se simtea bine: in bucatarie, dormitor, pe veceu. Stilul sau era putin ciudat: scria despre detaliile crimei, locul crimei, cum avea loc si dupa aceea dezvolta intreaga poveste.