Este important sa fim constienti, cel putin ca adulti, de faptul ca apa pe care o consumam nu este de cele mai multe ori adusa la standarde revolutionare si in nici un caz la standarde ideale. In functie de resursa cea mai apropiata, fiecare oras, fiecare metropola, comuna, sat are un anumit fel de apa, mai ales daca ne gandim la faptul ca aceasta prezinta anumite caracteristici in functie de mediul in care se afla.
Daca de exemplu luam apa dintr-o fantana, care are la baza un izvor ce porneste direct din panza freatica, atunci avem toate sansele sa bem apa buna, curata si fara bacterii. In cazuri mai putin fericite fata de acesta, ideal este sa apelam la diverse metode de tratare apa care ne pot ajuta sa nu mai stam cu teama indiferent de unde am procura apa. Cel putin atunci cand suntem parinti avem grija ca micutii nostri sa primeasca ceva mai bun si desigur niciun parinte nu ii face laptele pruncului cu apa de la canal ci cu apa plata imbuteliata, tocmai pentru ca cea din urma este tratata si testata, fiind potrivita pentru dezvoltarea armonioasa si corecta a acestora. Daca sunteti insa interesati de modalitati de tratare apa, atunci ar trebui sa considerati una dintre ele ca fiind inainte de toate dedurizarea, asadar, indepartarea calciului si a magneziului care apar sub forma de saruri, asa cunoscutul calcar, deferizarea care presupune indepartarea fierului din apa care de cele mai multe ori strica si lucrurile din casa, insa si sanatatea noastra.
Si nu in ultimul rand trebuie sa luati in considerare si sterilizarea apei indiferent de felul in care alegeti sa o faceti, insa ideal ar fi sa fie facuta cu lampi cu lumina UV care nu necesita eforturi sau investitii prea mari din partea dvs.