Totul despre panourile solare hibride

Daca v-ati hotarat sa luati panouri fotovoltaice si sa nu investiti o avere in ele ar fi indicat sa va orientati catre panourile solare hibride. Puteti cauta pe internet panouri fotovoltaice pret. Panourile solare sunt eficiente si pentru incalzirea locuintei si pentru incalzirea unor sere sau a altor spatii de depozitare de pe langa casa, au garantie de peste 20 de ani si pot fi folosite oricand in conditii de siguranta maxima, pot fi montate si pe suprafete plane si pe suprafete inclinate. Acestea au un modul cu strat subtire de pelicula solara amorfa, au celule monocristaline eficiente si un strat suplimentar amorf care va ajuta sa exploatati la maximul razele solare chiar si atunci cand lumina este slaba.

Pierderile cauzate de lipsa uniformitatii in structura cristalina de pe suprafata celulei sunt infime, nu sunt recomandate pentru acoperisuri foarte mari, iar preturile sunt sensibil mai mari decat in cazul panourilor fotovoltaice, insa investita se face pe termen lung. Panourile solare hibride rezolva o problema fizica pe care multi o intalnesc cand isi cumpara solutii ecologice de producere a energiei electrice: temperatura modulelor este mare, randamentul e din ce in ce mai mic. Daca temperatura panourilor creste cu un grad, performanta scade cu 0.5%. Necazul este ca vara temperaturile ajung la nivelul panourilor si la 800 grade Celsius, iar performanta este afectata serios. La cele mai bune panouri fotovoltaice de pe piata, celulele solare sunt racite de fluidul din cada de hotel din spatele panoului, conectata la randul ei la modul printr-o rama poliuretanica.

Avantajul prezentei acestui lichid tine de posibilitatea incalzirii si producerii apei calde doar prin utilizarea variantei incalzite a lichidului de racire. Iarna, acelasi lichid poate fi folosit pentru degivrarea panoului si topirea zapezii. Asamblarea lor este usoara, circulatia fluidului este simplificata prin conexiunile din cadru poliuretanic, iar cresterea observata in productia de energie electrica este de pana la 21%.