Cele mai bune pavaje pentru curte sunt cele care implica costuri de intretinere cat mai mici

Va doriti sa schimbati complet aspectul curtii dvs. si sa va bucurati de confort si un design deosebit care sa atraga laudele si admiratia prietenilor care va viziteaza? Folositi pavaje rezistente in diferite combinatii si modele, foarte usor de intretinut si simplu de reparat daca se intampla sa apara imperfectiuni. Pe piata exista mai multe tipuri de pavaje care difera prin calitate si rezistenta la diferite greutati si la presiunea aplicata.

Pavajele din piatra compozita permite obtinerea rapida a unui design foarte simplu de replicat la infinit, garantand un aspect ingrijit al curtii si in acelasi timp modern. Se pot aplica finisaje diferite, pavajul rezista la inghetul si dezghetul rapid din timpul iernii, costurile sunt moderaate, iar montarea poate fi facuta si de catre proprietar. Un pic mai sofisticate, pavaje din beton amprentat sunt ideale pentru curtile moderne, insa trebuie stiut ca suprafata se deterioreaza repede, apar fisuri, reparatiile lasand anumite pete pe toate suprafetele refacute. Montarea pavajelor se face pentru preturi foarte mari si nu poate fi realizata de proprietar, trebuind sa existe echipament de amprentare.

Pavajele din caramida sunt si ele foarte scumpe de montat, necesita suport de beton, insa intretinerea se face mult mai simplu ca la tipurile anterioare de pavaj si nu costa asa de mult. Pavajele din beton simplu sunt cele mai la indemana, sunt simplu de montat, insa trebuie sa ai la indemana o echipa specializata pentru ca singur nu vei reusi sa duci treaba la bun sfarsit. Si in acest caz apar fisuri, se intretine destul de usor, costurile de intretinere fiind mici si medii, in functie de cum alegem sa ingrijim pavajul. In fine, pavajul din piatra sparta sau pietris se monteaza cu costuri minime, materialele folosite se imprastie pe sol, aspectul sau e rustic, estetica gradinii se schimba complet.

Intretinerea este marea problema aici pentru ca are costuri mari, renivelarea si inlocuirea pietrei imprastiate facandu-se destul de greu si cu regularitate. Depinde doar de dvs. ce alegeti in functie de cum vreti sa arate gradina si cati bani aveti la dispozitie.