Cat de important este sa iti alegi o saltea de buna calitate?

Tu cum te trezesti in fiecare dimineata? Daca te trezesti vioi si odihnit, inseamna ca ai dormit bine, iar unul dintre elementele care te-a ajutat sa faci asta este salteaua. Daca te trezesti mohorat, obosit si cu dureri de spate, inseamna ca somnul tau nu a fost tocmai unul ca la carte si ca, unul dintre motivele pentru acest lucru ar putea sa fie proasta calitate a saltelei. Desi nu ne dam seama, salteaua este unul dintre cele mai importante elemente ale vietii noastre. Aceasta intra in contact direct cu noi cel putin 7 ore pe zi, adica mai bine de 30 % din intreaga viata. Din acest motiv, este bine sa ne alegem cu atentie salteaua pe care dormim si sa ne asiguram ca aceasta respecta toate normele de calitate pe care i le impunem. Importanta saltelei este maxima, deoarece in lipsa unei saltele de buna calitate putem ajunge sa ne imbolnavim intreg corpul, sa fim depresivi si sa avem dureri puternice de spate.

Care este solutia? Solutia este sa alegi o saltea de buna calitate si un magazin in care sa ai incredere, precum expert saltele. Salteaua pe care dormi trebuie sa fie construita din materiale de o calitate ireprosabila, sa fie testata timp indelungat si sa reziste cat mai mult timp. Oricat ar rezista insa, o saltea trebuie sa fie schimbata cel putin o data la 10 ani, pentru ca in timp, aceasta acumuleaza praf, acarieni si numeroase alte bacterii, care nu fac deloc bine sanatatii. Atunci cand alegi salteaua, trebuie sa tii cont de lungimea ei, de grosimea pe care o are si de fiecare particularitate care ar putea sa iti imbunatateasca somnul. Un sfat cat se poate de util ar fi ca, inainte de a alege salteaua, sa mergi la un doctor pentru a-i cere o parere. Cu un sfat medical, poti achizitiona o saltea care sa te multumeasca pe deplin.

Ai grija! Chiar daca ai achizitionat o saltea de o calitate foarte buna, asta nu inseamna ca te poti bucura de ea ani de zile fara sa o ingrijesti. O saltea trebuie sa fie curatata frecvent, intoarsa de pe o parte pe alta si protejata de anumiti factori externi. Doar in felul acesta, iti poate oferi toate avantajele de care ai nevoie, inclusiv un somn de cea mai buna calitate.