In cautarea jobului perfect...

Cautarea unui job este o responsabilitate pe care incercam sa o suplinim cu ambitie dar si cu speranta unei viitoare activitati ofertante financiar si spiritual. Poate nu sunt dese ocaziile in care putem imbina utilul cu placutul dar inainte de toate aceste locuri de munca pe care nu le gasim la colt de strada sunt o necesitate absoluta a vietii umane.

Dorinta noastra de-a lucra intr-un domeniu sau altul ar trebui corelata cu experienta avuta dar si cu oferta intalnita pe piata. In cautarea jobului perfect  un instrument de care ne putem ajuta este motorul de cautare. In Romania si strainatate aceasta piata a evoluat foarte mult, tocmai de aceea, pentru a beneficia de cea mai mare vizibilitate, astfel de anunturi le intalnim in primul rand in mediul online.(asta in cazul in care nu au o destinatie tinta, fiul sau fiica vreunui politician). Cred totusi ca mediul privat isi doreste cei mai buni angajati astfel ca publicitatea este necesara pentru atragerea atentiei celor specializati si cu experienata. Pentru ei se vor gasi mereu locuri de munca pregatite de negocieri.

Cum experimentarea este primul pas spre cunoastere pornim de la premisa ca orice loc de munca iti ofera ocazia de a-ti valorifica potentialul si de a-i inspira pe ceilalti. Jobul ideal este sa nu accepti o solutie temporara, sa poti aduce satisfactii prin ceea ce intreprinzi si sa te mentina optimist. Oricum, aceasta idee vine cu polemicile aferente. Exista o intreaga subiectivitate pe marginea acestei teme.

In momentul in care suntem in cautarea unor locuri de munca trebuie sa fim pregatiti cu un CV, o scrisoare de intentie bine intocmita si cu incredere in propriile noastre forte. Fiecare este vanzatorul sau. Cum cea mai mare parte a timpului ne-o petrem la locul de munca este de preferat ca acesta sa poarte macar cateva coordonate satisfacatoare asa cum le vedem fiecare in parte.