Sarbatorile, traditiile si motivele occidentale de petrecere au fost si vor fi intotdeauna o sursa de inspiratie veritabila pentru romani. La fel stau lucrurile si in ceea ce priveste petrecerea burlacilor sau a burlacitelor, un eveniment care in traditia romaneasca legata de organizarea nuntii este relativ nou, patrunzand odata cu un set intreg de obiceiuri de nunta de peste ocean. De mentionat aici obiceiul cu “ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat, ceva albastru” – celebrul “Something old, something new, something borrowed, something blue”, obiceiul aruncatului buchetului, obiceiul jartierei care trebuie musai scoasa de mire si aruncata holteilor de la petrecere, dar si obiceiul petrecerilor burlacilor, respectiv burlacitelor.
Desi nu foarte obisnuite pe la noi, petrecerile burlacitelor devin din ce in ce mai “aprinse” datorita numerelor speciale de animatie sau strip-tease masculin pe care tinerele doamne le savureaza din plin inainte de noaptea nuntii. O idee foarte interesanta pentru organizarea unei petreceri a burlacelor - mai ales daca prin petrecerea burlacelor nu intelegem o simpla intalnire la care fetele beau un suc sau un cocktail fara alcool, caci sunt cu masina si se grabesc spre casa sa isi faca somnul de frumusete pentru ziua nuntii… - este crearea unor invitatii pentru petrecere, care sa aiba aceeasi tema aleasa si pentru invitatii nunta. Nu e necesar sa fie identice, pentru ca nimeni nu vrea ca cele doua evenimente sa se confunde, dar spre exemplu daca in tema florala a nuntii se regasesc anumite flori, pe care le vom avea si in compozitia estetica a lumanarilor si in decoratiunile florale de la restaurantul unde va avea loc nunta, putem folosi pentru invitatia la petrecerea burlacelor o anumita floare specifica nuntii dumneavoastra.
La fel se poate proceda si cu culorile: daca, spre exemplu, vom avea o nunta in culorile vedeta galben si gri, putem folosi galbenul pentru a imprima o nota de veselie, pentru invitatia la petrecerea burlacelor.