Va abdica regina Elizabeth vreodata?

Casa Regala a Marii Britanii este un simbol pentru poporul britanic, care nu rateaza nicio ocazie de a-si exprima sentimentele de dragoste si adeziunea fata de suveranii sai. Fie ca a fost vorba de moartea printesei Diana, de casatoria lui Charles cu Camillla Parker Bowles, de nunta printului William cu Kate Middleton sau de venirea pe lume a fiului acestora, ca de altfel si de multe alte evenimente, britanicii au facut din sentimentele lor un spectacol public, traind si simtind alaturi de Casa Regala, bucurandu-se sau intristandu-se alaturi de membrii sai. 

Simbolul monarhiei britanice este insasi Regina Elizabeth, un suveran care nu mai are nevoie de multe prezentari si a carei imagine este bine cunoscuta in intreaga lume. La 86 de ani regina Angliei nu pare sa aiba vreun gand sa renunte la tron, fie si intr-o perioada in care mari familii regale din Europa (vezi casa regala din Olanda si cea din Belgia) si din lume (Qatar) au parte de renuntari la coroana si de noi intronari. Aflat la respectabila varsta de 64 de ani, Charles, Printul de Wales, s-a resemnat cu siguranta la gandul ca nu va ocupa niciodata tronul Angliei, fie si daca stam sa ne gandim la stilul de viata pe care si l-a ales acesta. In timp ce noii suverani ai Belgei si Olandei (54, respectiv 46 de ani) au de tinut in maini fraiele tarilor lor, Printul Charles pare mai tentat de plimbarile prin Transilvania noastra draga, de regasirea spiritului ancestral, de salvarea vietii rurale autentice in aceasta zona. De asemenea, el s-a simtit extrem de liber sa isi oficializeze relatia cu amanta sa din timpul casatoriei cu Lady Diana, Camilla Parker Bowles… Sau sa fie tocmai aceasta relatie si scandalurile care au planat asupra Casei Regale britanice, legate de numele sau si al fostei sale sotii, motivul pentru care Charles nu va avea sansa sa seada pe tronul de la Buckingham? 

Adevarul nu il va sti nimeni niciodata, cu exceptia reginei Elizabeth, cea care de altfel crede ca job-ul sau este unul incredintat de Dumnezeu insusi, si nu oricum, ci pe viata!