Brandul Converse –popularitate maxima

Poate unii dintre cei mai populari pantofi sport ai tuturor timpurilor, tenisii si baschetii Converse sunt cu siguranta printre preferatii barbatilor. Inca de la lansarea in anul 1917 a primului model celebru, baschetii Converse All Stars, compania promitea sa atraga multi fani interesati de adidasi barbati. Modelul initial avea sa fie modificat cativa ani mai tarziu la sugestia baschetbalistului Chuck Taylor, iar de atunci modelul lansat de acesta a devenit cel mai vandut model de bascheti vandut vreodata in lume. 

La fel de mult succes au avut si tenisii All Stars, atat baschetii cat si tenisii existand astazi, intr-o lume in care oricine a auzit de brandul Converse, in zeci de variante de culoare si imprimeuri. Mai mult, asa cum firma Adidas a dat numele generic unei intregi categorii – aceea a pantofilor sport numiti de toata lumea adidasi, la fel si brandul Converse tinde sa impuna denumirea de conversi pentru intreaga piata de tenisi si bascheti in stilul clasicilor Chucks si All Stars. Iar aceste modele nu sunt deloc putine, mai ales ca pretul lor este si extrem de accesibil, fata de costisitorii Converse originali. Site-urile cu incaltaminte online ofera atat varianta achizitionarii de Converse originali la preturi cu discount, cat si varianta cumpararii unei perechi replica sau inspirata din original, evident mult mai ieftina. Diferente pot fi la material, la rezistenta cusaturilor si a punctelor de lipitura, dar si la calapod. Cu toate acestea, conform standardelor actuale, brandul Converse este departe de notiunea de eficienta si performanta sportiva. 

Tot ce mai ramane astazi din Converse este imensa popularitate, si orientarea sa catre public, mai nou compania producatoare lansand si varianta conversilor personalizati, in care fiecare client isi poate comanda propria varianta, in culoarea dorita si modelul dorit, isi poate personaliza culoarea sireturilor, modul in care arata limba, intr-un cuvant isi poate crea singur propriul Converse.