Modele de case adaptate tendintelor

Daca in urma cu zece ani majoritatea caselor care se construiau fie in mediul urban, fie in satele si comunele din jurul marilor orase (vezi Bucurestiul, de pilda) erau casele devenite deja clasice - pe semirotund, cu coloane la intrare, scari pe semirotund si balcon de asemenea - in ultimii ani altele au fost preferintele romanilor in ceea ce priveste designul exterior al caselor personale. 

Dintre multele modele de case preferate de romani in ultimii ani se remarca cu precadere casa tip cub, fara clasicul acoperis in doua sau mai multe ape, ci cu acoperis ascuns de atic. Casa tip cub se remarca prin aspectul sau perfect geometric si prin simetriile sale, prin geamurile mari si spatiile generoase pe care le ofera. O casa tip cub poate fi ridicata pe orice regim de inaltime, in functie de conditiile impuse de terenul pe care se construieste si permite, de cele mai multe ori, si amenjarea unei mansarde si a unei terase exterioare la ultimul nivel, sau folosirea acoperisului exclusiv ca terasa. De asemenea, avantajul de a avea un acoperis in plan orizontal ofera si posibilitatea de a amplasa - cu costuri destul de ridicate, insa - o piscina deasupra casei. Daca nu se doreste exploatarea terasei, casa se poate placa la acoperis cu tigla metalica (exact ca o casa cu acoperisul in doua sau  mai multe ape), care se poate masca printr-un atic mai inalt.

Un alt trend intalnit in ultimii ani la capitolul modele de case este acela al caselor cu un singur nivel. Este drept ca pentru casele care sunt organizate doar in plan parter este, de cele mai multe ori, nevoie de un teren cu o suprafata mai mare, dar costurile necesare constructiei reprezinta un avantaj pentru beneficiarii cu un buget mai limitat. De asemenea, in functie de stilul architectural abordat, casele tip parter pot fi extrem de cochete si atractive.

Carla Bruni - Diva casei Bulgari

La 46 de ani, fosta prima doamna a Frantei, Carla Bruni Sarkozy revine la modelling. Si nu oricum, ci cu o aparitie spectaculoasa in noua campanie publicitara a casei de moda Bulgari, pentru colectia de bijuterii Diva. In prezent interpreta si compozitoare de muzica, Bruni a declarat ca pasiunea sa pentru bijuterii, dar si pentru casa de moda italiana Bulgari a fost cea care a determinat-o sa revina la sedintele foto din tinerete. De asemenea, diva si-a amintit cu placere de primul sau contact cu o bijuterie Bulgari, atunci cand a atins pentru prima data o bratara cu pietre pretioase a matusii sale de care s-a indragostit iremediabil. Cu toate acestea, campania Bulgari Diva marcheaza prima aparitie a Carlei Bruni intr-o campanie pentru bijuterii.

Evenimentul de lansare a noii colectii Bulgari Diva a avut loc la inceputul lunii iulie, in cadrul Saptamanii Haute Couture de la Paris. “Patroana” evenimentului a fost, evident, nimeni alta decat Carla Bruni, care a purtat la gat superbul colier Forever Glamour, ce are in centrul sau un safir de 43 de carate. La eveniment au luat parte si alte vedete, printre care Milla Jovovich sau Bradley Cooper, Virginie Ledoyen, dar si unii dintre cei mai importanti jurnalisti si editori de fashion din lume.
Noua colectie de bijuterii Diva de la Bulgari isi propune sa imbine eleganta clasica cu contemporanul, intr-o serie de piese extrem de interesante, atragatoare si sexy, ce ar complimenta orice femeie care le poarta. Casa Bulgari a mers pentru aceasta linie pe bijuterii masive, cu unele dintre cele mai rare pietre pretioase, metale pretioase (aur alb si aur roz) si designuri atractive. Au fost folosite pietre precum ametistul, turmalina rosie, diamante si peridot verde. Numele colectiei, Diva, vine de la vedetele de film care au purtat bijuteriile casei Bulgari in anii de glam ai cinematografiei, Sophia Loren, Eizabeth Taylor sau Ava Gardner.

Confortul se plateste

O alegere ideala pentru cei care vor sa scape de agitatia cotidiana si sa se retraga intr-un loc linistit, departe de freamatul orasului, este zona Baneasa. Aflata intr-o continua dezvoltare, aceasta zona vine cu tot mai multe solutii urbanistice pentru a raspunde celor mai exigente cerinte. 

Daca vei da un search pe google pentru “case Baneasa” vei descoperi ca exista o oferta diversificata din care iti poti alege o casa pe placul tau. Ai destule optiuni, important este sa dispui si de suficient capital pentru a-ti permite o asemenea casa. Da, confortul costa si inca foarte mult. Casele din Baneasa au preturi destul de pieperate si nu sunt pentru buzunarul oricui. In mod sigur iti poti clati ochii si poti cadea in visare daca te uiti pe un site cu astfel de locuinte. Cum Bucurestiul de alta data era renumit pentru gradinile sale, care ii dadeau un aer mai sofisticat si mai vesel, zona Baneasa isi propune sa le redea bucurestenilor gustul pentru locuintele cochete, inconjurate de verdeata. Nu se rezuma doar la a fi un spatiu pentru case, birouri si alte tipuri de cladiri, ci si un spatiu plin de verdeata, ce da o prospetime si o culoare aparte “micului orasel” din Baneasa.
 
In mod clar putem vorbi de o zona rezidentiala, care se impune print-un rafinamet aparte. Orice tip de locuinta ai alege, ai garantia ca vei avea parte de un spatiu modern, unic, organizat intr-un mod eficient si situat intr-un cartier sigur, linistit, ce iti poate oferi acel confort pe care il doresti. Pacat ca nu putem cu totii sa ne permitem astfel de luxuri si ca acest cartier ramane pana la urma unul elitist, destinat oamenilor de afaceri si politicienilor cu multa dare de mana, ce isi permit astfel de “arogante”.

Minciuna are picioare scurte

Cel mai mult pe lumea asta, urasc minciuna si mincinosii. Mi se par niste oameni lipsiti de incredere. De fapt, daca stau sa ma gandesc bine, asa si e. Nu poti avea incredere in ei, fiindca fix atunci cand ti-e lumea mai draga, ii prinzi cu mata in sac. Nu pot spune ca nu am mintit in viata mea. Ii minteam pe ai mei in legatura cu notele de la scoala, ca dormeam la prietena x si eu de fapt eram in discoteca. Minciuni nevinovate.
 
Dar sa minti in legatura cu lucruri importante din viata persoanelor dragi tie, asta deja mi se pare prea mult.S i oricum ai lua-o, mai devreme sau mai tarziu miciuna oricat e ea de mica, se descopera. Asta o spun din experienta, fiindca ai mei mereu imi descopereau minciunile. Sunt oamenii care mint cred ca de placere. Deja nu mai stiu nici ei care e adevarul si care e minciuna in povestile lor. Am cunoscut si eu cateva persoane din astea. La inceput mi se parea amuzant si chiar credeam. Insa dupa un timp mi se parea imposibil sa faci unele chestii. Nu are rost acuma sa intru in detaliile lor mincinoase ca nu e frumos. Si nici nu-mi place.
 
Insa nu i-am spus nimic. Ma uitam la respectiva persoana si zambeam frumos. Sau raspundeam foarte ironic, iar atunci subiectul era schimbat automat. Dar nici noul subiect nu stiu cat de adevarat putea sa fie. E bine sa stai cat mai departe de oameni din astia. Nu de alta dar nu aduc nimic bun. Si poate te mai scapi vreodata la vreo discutie. Avand in vedere ca  mincinosul tinde sa mai si coloreze lucrurile, cine stie ce ar putea inventa.